Hitne službe na dalmatinskom otoku dobile dva nova vozila

Dva nova vozila Hitne pomoći vrijedna su milijun kuna


Dubrovačko-neretvanska županija donirala je županijskom Zavodu za hitnu medicinu dva vozila, vrijedna gotovo milijun kuna, namijenjena ispostavama Zavoda u Blatu i Korčuli, koje su najudaljenije ispostave od jedne bolnice u Hrvatskoj.


Ravnatelj Zavoda Luka Lulić na primopredaji vozila  u ponedjeljak u Dubrovniku istaknuo je specifičnost najjužnije hrvatske županije po udaljenosti od prve bolnice.

“Imamo u prosjeku puno veće troškove nego drugi zavodi. Najviše kilometara prijeđemo i imamo najveći broj prekovremenih sati”, rekao je Lulić.

S dva nova vozila, dubrovačko-neretvanski Zavodu za hitnu medicinu ukupno posjeduje njih 27, pri čemu je funkcionalna iskoristivost vozila pet godina, odnosno prijeđenih 200 tisuća kilometara, istaknuo je.

Na otoku Korčuli Zavod ima pet vozila

“Prosječno po vozilu godišnje prijeđemo oko 50 tisuća kilometara, s tim da nam prosjek dižu terenske ispostave, gdje se prijeđe i preko sto tisuća kilometara. Zato stalno zanavljamo vozila i imamo ih dovoljno”, naveo je Lulić.

Na otoku Korčuli Zavod ima pet vozila, koja su funkcionalno pri kraju korištenja pa se zato mijenjaju novima, istaknuo je ravnatelj županijskog Zavoda. “Uz redovite ispostave na otoku imamo i punu pripravnost. Dakle, moramo imati barem dva aktivna vozila. Uz to, peto vozilo je zamjena”, rekao je Lulić.Dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić izjavio je kako Županija trajno zanavlja vozila za županijski Zavod i sanitetski prijevoz, za što je u 2020. godini izdvojeno oko 1,8 milijuna kuna.

“Lani smo nabavili ukupno šest vozila, od čega dva za Hitnu medicinu, tri za sanitetski prijevoz te jedno za patronažnu službu. Želimo da stanovnici županije imaju siguran i kvalitetan prijevoz u hitnim slučajevima, a djelatnici kvalitetne uvjete za rad”, zaključio je župan Dobroslavić.Moja reakcija na članak je...
Vau
1
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime