Isječak iz emisije Kontravizija u kojem novinar građane Srbije pita da prokomentiraju odluku Aleksandra Vučića da, zbog Sirijaca, djeca u osnovnim školama moraju učiti arapske brojeve, postao je hit na internetu.

Emisija koja je emitirana prošle godine, ali je zanimljivo što je dio s arapskim brojevima na tek sada postao popularan na društvenim mrežama. Građane u video pitaju, podržavaju li aktualnu vlast, a oni svi su u anketi kazali kako ne podržavaju.

Osim toga postavljeno im je pitanje da prokomentiraju odluku Aleksandra Vučića  da prokomentiraju učenje arapskih brojeva u školi, koje je Vučić uveo zbog velikog broja Sirijaca.

– Mislim da je to nepotrebno, naša djeca su ionako preopterećena gomilom gluposti – jedan je od komentara građana koji su uglavnom bili složni u jednome, a to je da srpskoj djeci i školarcima nisu potrebna arapske brojke u obrazovnom programu.

– To je kod nas u Srbiji zaista nepotrebno – složni su bili prolaznici.

Zanimljivo je da arapske brojevi sva djeca na svijetu  ionako uče i svi ih svakodnevno koristimo. Čini se kako su se pojedini građani Srbije malo zbunili na ovom pitanju.

Jedno je sigurno,  neke je ovaj video nasmijao, druge je pomalo naljutilo i rastužilo.

– Ovo je žalosno, nije smiješno, strašno – bili su samo neki od komentara razočaranih građana Srbije.1 KOMENTAR

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime