HIT NA MARKETU Stobrečanin Frane Plazibat osmislio aplikaciju kojom u par klikova rezervirate sportski teren i termin

Korištenje Renterena je vrlo jednostavno. Kada se uđe u samu aplikaciju pronađe se sport koji se želi igrati, odabere se datum te se pritisne tipka traži

Znate li da je na tržištu od nedavno dostupna aplikacija u kojoj je dovoljno odabrati sport kojim se želite igrati toga dana na nekom području i željeni termin, a ona će vam izlistati sve što je dostupno. Radi se o mobilnoj aplikaciji “Renterenkoja njenim korisnicima daje mogućnost uvida i rezervacije slobodnih termina za razne sportove poput nogometa ili malog tenisa. Zasad se aplikacija koristi za Split i okolicu, a u tijeku su razgovori da se proširi na druga područja poput Zadra i Zagreba.


Aplikaciju je osmislio Frane Plazibat iz Stobreča, inače diplomirani inženjer sigurnosti.

Upitali smo ga da čitateljima ukratko opiše o kakvoj aplikaciji je riječ.

Renteren je web stranica i mobilna aplikacija koja korisnicima omogućuje da u svakom trenutku i sa svakog mjesta mogu pregledati koji sve sportski tereni postoje, koji su termini slobodni kako bi ih ujedno mogli rezervirali.

Plazibat nam je pojasnio kako je došao na ideju napraviti ovakvu aplikaciju.

– Došao sam na ideju dok sam sjedio u kafiću, te načuo razgovor društva koje je sjedilo iza mene. Uspjeli su se skupiti za partiju baluna, a nisu mogli pronaći lokaciju gdje bi mogli odigrati. Tada mi je pala na pamet ideja zašto netko ne bi na dlanu (mobitelu) mogao vidjeti gdje i u kojim terminima se može odigrati partija baluna te odmah napraviti rezervaciju. Za tehnički dio su zaslužna 3 programera: Dimitar Vukman, Toni Blagajić i Ante Burilović koji su izdvojili svoje slobodno vrijeme i iznijeli sa mnom ovaj projekt, a također moram spomenuti da je dizajnerski dio (plakati, logotip, itd…..) odradila grafička dizajnerica Gordana Škaričić.


Bio je ovo vrlo zahtjevan i kompleksan projekt, a ništa manje zahtjevan nije ni sada kada je aplikacija u funkciji jer ulažemo sve svoje snage i napore u oglašavanje i marketing na Facebooku i Instagramu. Za to je zadužena osoba za marketing i oglašavanje Andrijana Tadić – govori Stobrečanin.

Pitali smo poskupljuje li korištenje usluge preko app najam terena…Renteren olakšava život i igračima i vlasnicima terena. Vlasnici terena su ti koji plaćaju usluge oglašavanja na web stranici i mobilnoj
aplikaciji, a svim igračima je usluga potpuno besplatna.

Potom je pojasnio kako točno izgleda korištenje aplikacije.

– Korištenje Renterena je vrlo jednostavno. Kada se uđe u samu aplikaciju pronađe se sport koji se želi igrati, odabere se datum te se pritisne tipka traži.

Zatim se izlistaju tereni sa slikama i svim detaljima (cijena, kontakt, adresa, lokacija, neke dodatne usluge…). Crvenom bojom su označeni zauzeti termini, a zelenom bojom su označeni slobodni termini. Klikom na slobodni termin (zeleno polje) vrši se prvi korak za rezervaciju. Kako bi rezervaciju zaključili morate biti logirani, a to se vrši upisom maila i lozinke (prije same rezervacije u bazu se mora registrirati igrač upisivanjem osnovnih podataka). Po napravljenoj rezervaciji odmah stiže obavijest vlasniku terena da ima novu rezervaciju da ne bi došlo do dupliranja rezervacija.

Bitna stavka Renterena je opcija “Pozovi igrača” kojom se šalje obavijest svim korisnicima aplikacije da jedna ekipa traži igrača za odigrati rezervirani termin – govori nam Plazibat.

Doznali smo ima li daljnjih planova s aplikacijom…

– Planova i ideja ima mnogo. Za sada djelujemo na području Splita i uže okolice, Podstrana, Mravinci te imamo terene većih dimenzija, cageball i tenis terene. Daljnji planovi su širenje na druge gradove i na druge sportove. Već sam stupio u kontakt sa ljudima koji organiziraju Tenis ligu glavno da se igra u Zagrebu i Splitu te razmatramo mogućnosti uvođenja ove usluge. Moram naglasiti da su u završnoj fazi izgradnje četiri cageball terena u Kopilici u Splitu i nadamo se da ćemo po završetku imati priliku razgovarati s vlasnicima i u budućnosti napraviti suradnju na obostrano zadovoljstvo – kaže nam i dodaje da nema u planu izrađivati druge aplikacije, ali “nikad ne reci nikad”.

Plazibat je pokazao kako se dobra ideja može lako komercijalizirati, ali i olakšati ljudima život. U Splitsko-dalmatinskoj županiji često ističi da žele postati prva IT županija u Hrvatskoj pa nas je zanimalo misli li je li to ostvarivo.

– S obzirom na rast turizma posljednjih godine te uz činjenicu da je Split drugi najveći grad u Republici Hrvatskoj, mišljenja sam da je to odlična ideja.

Ipak, kao i za sve drugo u životu i za taj projekt treba proći dosta vremena pri čemu sve zainteresirane strane trebaju uložiti mnogo truda kako bi se postavili čvrsti temelji koji će se kasnije samo nadograđivati – kaže Plazibat.

Na kraju smo ga pitali mišljenje, ulaže li država dovoljno u obrazovanje i znanost.

– Ja sam sa svojim obrazovanjem u načelu zadovoljan. Radim posao koji volim i koji me ispunjava. Nadam se da će buduće generacije imati još bolje uvjete te da će mladi ljudi imati mogućnost da uz svoj rad ugodno žive u Republici Hrvatskoj – zaključuje mladi Stobrečanin.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime