HGU: Glazbenici neće dobiti ni lipu, nastupat će za bitno manje iznose nego inače

"Tako se prioritetno pomaže onima koji nisu glazbenici, već mnogobrojne prateće djelatnosti nužne za funkcioniranje glazbene djelatnosti koji također moraju prehraniti svoje obitelji"


Nakon jučerašnjeg članka da je država dodijelila novac za koncerte estradnjaka, koji je objavio Index, oglasila se Hrvatska glazbena unija ispravkom.


“Ovim putem želimo informirati javnost kako su informacije koje su prenijeli portali netočne, jer glazbenici od spomenutog natječaja neće dobiti ništa, niti jednu lipu. Ta sredstva su namijenjena organizaciji koncerata i pokrivanju produkcijskih troškova (najam prostora, tehnike, razglas, rasvjeta, zaštitarska služba, covid mjere, dezinfekcijska sredstva i sl.).

Tako se prioritetno pomaže onima koji nisu glazbenici, već mnogobrojne prateće djelatnosti nužne za funkcioniranje glazbene djelatnosti koji također moraju prehraniti svoje obitelji.

Glazbenici su pristali da svoju zaradu ostvare od prodaje ulaznica, i to u smanjenim koncertnim kapacitetima, čime su pristali da nastupaju za bitno manje iznose od uobičajenih, kako bi dali svoj doprinos spasu djelatnosti koja je, uz turizam i ugostiteljstvo, najviše stradala.

Hrvatska glazbena unija i Ministarstvo kulture i medija već mjesecima nastoje pomoći glazbenicima preživjeti period u kojem im je rad onemogućen. HGU trenutno pomaže i glazbenicima s područja koja su pogođena potresima, pomogli smo i našim kolegama glazbenicima iz HZSUa, a pripremamo i dodatnu pomoć za one kojima je najpotrebnija”, poručili su.

Sve detalje u vezi ovog natječaja možete pronaći na sljedećim poveznicama:https://hgu.hr/vijesti/javni-poziv-za-predlaganje-koncertnih-programa-u-okviru-projekta-jer-svirati-se-mora

https://hgu.hr/.repository/.files/g5s/oa1ad31d457b9c45.pdf (točka 4 predzadnji stavak je popis prihvatljivih troškova)

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
1
Hagić
0
Hmmm
4
Plač
0
Grrr
1
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime