Spasioci HGSS-a iz Stanice Gospić sudjelovali su u izvlačenju tijela motociklista koji je nastradao u prometnoj nesreći u zavoju na cesti Gospić-Karlobag, gdje se, kako su naveli, često događaju izlijetanja motociklista.

Motociklist je, podsjetimo, poginuo jučer oko 14:25. Radi se o 66-godišnjem njemačkom državljaninu koji je upravljajući motociklom iz smjera Gospića u smjeru Karlobaga uslijed neprilagođene brzine izgubio kontrolu nad motociklom i sletio s ceste.

Tijelo nesretnog motociklista nalazilo se 50-ak metara u provaliji ispod ceste. Petnaest spasilaca izašlo je odmah na intervenciju te izvuklo tijelo na cestu kako bi se mogao obaviti očevid i daljnja obrada nadležnih službi, objavio je HGSS na svojim stranicama.

Motociklisti kažu kako je sporni zavoj nepravilnog luka

Iz HGSS-a upozoravaju da se na tom mjestu svake godine događa nekoliko motociklističkih nesreća s istim uzrokom i nažalost istim ili vrlo sličnim posljedicama, uglavnom smrtnima. Radi se o spornom dugom desnom zavoju iz kojeg na istom mjestu, istom putanjom motociklisti izlijeću u provaliju ispod ceste i stradavaju.

Motociklisti kažu kako je sporni zavoj nepravilnog luka, odnosno u sredini se zavoj dodatno lomi i izaziva velike probleme u savladavanju, osobito za one kojima cesta nije poznata, navode.

Kažu kako se taj problem može riješiti ili barem smanjiti broj izlijetanja svjetlosnom signalizacijom prije zavoja, usporivačima na cesti, posebnom zaštitnom ogradom za motocikliste ili nekim drugim mjerama jer problem očigledno postoji.

 Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime