Danas je u HGK – Županijskoj komori Split održana sjednica Strukovne grupacije cestovnog teretnog prometa ŽK Split, pod predsjedanjem predsjednika Grupacije Ivana Knezovića.

Na sjednici su sudjelovali potpredsjednica HGK za graditeljstvo, promet i veze Mirjana Čagalj, direktor Sektora za promet i veze HGK Dario Soldo te predsjednik Udruženja cestovnog teretnog prometa HGK Darko Vukadinović.

Glavne teme sjednice bili su problemi vezani za tranzit vozila težih od 7,5 tona kroz Republiku Sloveniju, tranzit teretnih vozila kroz RH i zabranu prometovanja pojedinim cestama u RH.

Hrvatska gospodarska komora skupa sa svojim članicama i drugim udrugama prijevoznika aktivno radi na iznalaženju adekvatnog rješenja problema, te se očekuje da će se iznaći rješenje za prijevoznike s područja Dalmacije na koje trenutno najviše utječe odluka o ograničenju tranzita u Sloveniji.

”S obzirom na iznimno razumijevanje i spremnost nadležnog Ministarstva i samog ministra za probleme prijevoznika, angažiranost HGK i pozitivan stav ostalih uključenih u problematiku ne sumnjam u rješavanje ovih problema te još bržu i uspješniju koordinaciju u budućnosti”, rekla je Mirjana Čagalj.

Okupljeni prijevoznici bili su složni u zaključku da je nužna pravovremena komunikacija, sinergija i zajednički nastup na rješavanju problema cestovnih teretnih prijevoznika, pri čemu HGK kao krovna gospodarska institucija predstavlja most između prijevoznika i nadležnog Ministarstva.

Na kraju sjednice prijevoznicima je prezentiran Smart Tahograf, kartica druge generacije.