Ivan Perić, kantautor i lider Omara Beach Banda (skr. OBB) u suradnji s tekstopiscem- poliglotom Ivom Šćepanovićem ima novi singl – skladbu “Hey, Hey, Sunshine”, u kojoj neki pronalaze utjecaje zvukovlja Tom Pettyja,  REM-a, Dylana, The Banda, Eaglesa, Wilca i drugih velikana Americane.

– Radimo iz srca, ne kopirajući nikog, a naravno da se čuju prizvuci velikana od kojih smo učili. U studio smo ušli s osnovom pjesme i imali smo namjeru napraviti neo-bitlsovsku stvar, na kraju smo okrenuli priču u drugom pravcu- navodi Perić.

Kako je Šćepanović već ostvario kontakte s izdavačima “preko velike bare”  i s pjesmom “Ordinary People” u izvedbi riječkih Whiteheadsa “načeo” američke radio-stanice, OBB-ovci snuju o osvajanju Novog svijeta, ne zanemarujući rad na domaćem tržištu- tu su već hitovi “Božić, Yeah !“, “Želiš li…?” u kojoj su gostovali vokali Maja Bajamić i Pere Eranović te “Ja sam vjetar” koju su do publike iznijeli Igor Gomezelj i Maja Vukojević.

Pjesma čvrstog rock zvuka nastala je u studiju “Propeler”, u produkciji jednog od najboljih hrvatskih bubnjara Jana Ivelića Pele (Waveform, Pink Panther, ex TBF) koji je uz čvrst ritam zaslužan i za prateće vokale te aranžman, a gostujući su glazbenici Rudolf  Vučemilović (Rokolomotiva) na basu te Karlo Dotur na električnoj gitari.

– Omara Beach Band nije tipična grupa, već svojevrsna kontinuirana umjetnička platforma, odskočna daska za nove, ali i već etablirane glazbenike. Ovo je četvrta generacija našeg projekta, prve dvije izbacile su četiri singla i održale cijeli niz nastupa, treća nažalost nije ostavila trag, osim na krafnama u čuvenoj slastičarni- kroz smijeh govori Ivan Perić.Pogledajte video s tekstom pjesme i mini-reportažu iz studija, a spot i vijesti o daljnjim aktivnostima Omara Beach Banda- očekujte uskoro.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime