HDZ želi Alemku Markotić proglasiti Zagrepčankom godine i dodijeliti joj 50.000 kuna

Otkad je podnesen prijedlog bila su dva ozbiljno kompromitirajuća događaja za Markotić


HDZ želi Alemku Markotić, ravnateljicu Klinike za infektivne bolesti “dr. Fran Mihaljević” proglasiti Zagrepčankom godine.


Grad Zagreb, naime, svake godine dodjeljuje priznanje pod nazivom Zagrepčanka godine. Natječaj za ovogodišnje priznanje raspisan je prije nešto više od mjesec dana, a priznanje sa sobom povlači i 50.000 kuna novčane nagrade, piše Index.

Predložio ju je HDZ-ov šef Rebra Ćorušić

Kako prvi doznaje Index, za Zagrepčanku godine i pripadajućih 50.000 kuna nagrade je predložena Alemka Markotić. Predložio ju je, doznaju, KBC Zagreb na čijem je čelu HDZ-ovac Ante Ćorušić.

Upravo se Ćorušića spominje kao pokretača inicijative za proglašenje Markotić Zagrepčankom godine. Premda nisu svi u HDZ-u oduševljeni tim prijedlogom, većina podržava Ćorušićevu ideju.

Ćorušić, koji je, podsjetimo, predsjednik HDZ-ovog odbora za zdravstvo i istaknuti član te stranke u prijedlogu navodi kako Markotić predlaže ravnateljstvo KBC-a Zagreb i on osobno.

Prijedlogu je Ćorušić priložio i životopis Alemke Markotić na 30-ak stranica te njezinu potvrdu o prebivalištu iz MUP-a.



Uz KBC Zagreb, šeficu Klinike za infektivne bolesti koja gotovo godinu dana nastupa i u ime Nacionalnog stožera civilne zaštite, predložio je i Mjesni odbor Budenec.

Riječ je o mjesnom odboru od samo 330 stanovnika koji se nalazi na području Sesveta.



Otkad je podnesen prijedlog bila su dva ozbiljno kompromitirajuća događaja za Markotić

No nakon podnošenja prijedloga Markotić je u protekla dva tjedna imala dva ozbiljno kompromitirajuća momenta. Jedan se odnosi na njeno sudjelovanje na masovnom skupu – misi pred katedralom gdje je govorila.

Podsjetimo, na snazi je i dalje zabrana održavanja svih javnih događaja i okupljanja na kojima je prisutno više od 25 osoba na jednom mjestu.

Markotić, koja ljudima s presica Nacionalnog stožera govori o poštivanju mjera te koja je ustvrdila kako ponašanje onih koji okupljanjem i kršenjem mjera ugrožavaju zdravlje ima elemente bioterorizma, sama je otišla na masovni skup i tamo govorila (bez maske).

Samo nekoliko dana nakon toga novinari su otkrili da se majka Alemke Markotić cijepila u Klinici u kojoj je ona ravnateljica. Markotić je to priznala na presici Stožera, a onda je novinare koji su pitali po čemu je njezina majka određena kao prioritetnija za cijepljenje pored još starijih i bolesnijih ljudi  kako se cijepila baš u klinici u kojoj je ona ravnateljica, a ne kod svog liječnika, napala da razvlače njenu majku.

Pritom je iznijela optužbu da se netko od prisutnih novinara cijepio preko veze, ne želeći na izravno pitanje odgovoriti o kome se radi, da bi u samo nekoliko dana promijenila priču i rekla da je čula od nekoga da se novinar hvali te sugerirala kako se uopće ne radi o cjepivu protiv korone, piše Index.

 

Moja reakcija na članak je...
Vau
1
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
1
Plač
0
Grrr
3
Molim?
1

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime