HDZ predao izborne liste: “Idemo po novi mandat ZA gospodarski oporavak i sigurnu Hrvatsku!”

O neispunjavanju ženskih kvota na listama, HDZ je kazao kako mu je žao zbog toga, ali da su članice njihove stranke na najvišim funkcijama.

HDZ je predao liste za predstojeće parlamentarne izbore DIP-u nakon čega se javnosti obratio šef stranke Andrej Plenković.


– Radujemo se izbornoj utakmici i vjerujemo da ćemo na temelju naših nedvojbenih postignuća, ali i jasne vizije budućnosti i Izbornog programa, dobiti povjerenje sugrađana. ZA sigurna radna mjesta, ZA sigurne mirovine i plaće, ZA apsorpciju europskih sredstava! Mislim da smo se zaista pokazali u krizi s koronavirusom – kazao je Plenković i dodao da očekuje pobjedu kao i 2016.

Kazao je kako će sredstva EU koja će Hrvatskoj biti na raspolaganju sljedećih četiri godine, pomoći u oporavku gospodarstvu.

Stevo Culej i Miro Kovač?

– Obojica su na listama, čime smo poslali poruku unutarstranačke demokracije, uključivosti i sinergije. Takvom odlukom šaljemo poruku zajedništva članovima koji su na izborima u HDZ-u glasovali za nekoga drugog za kojeg su mislili da treba voditi stranku. To je dobro u demokraciji, to je dobro i za Hrvatsku i za HDZ. Na listi je i Božidar Kalmeta. Sva trojica će biti na 14. mjestu: Kovač u 6., Culej u 5., a Kalmeta u 9. izbornoj jedinici.

Škorina izjava kako mu ne bi bilo prihvatljivo da opet budem premijer?

– To je ucjena na koju HDZ, kao najjača stranka, kao stranka koja će pobijediti, neće pristati. Naša je pozicija jasna, naš su saveznik hrvatski građani. Sto posto je sigurno, ponavljam, da HDZ nikakve ucjene neće prihvatiti – na njih mogu zaboraviti. To im je uzaludno, već sada mogu poručiti.

O 31. obljetnici osnutka HDZ-a

U srijedu ćemo na zagrebačkom Jarunu obilježiti 31. obljetnicu osnutka HDZ-a – što će biti svojevrsni uvod u kampanju koja će početi kada to Državno izborno povjerenstvo odredi.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime