HDZ-ov partner se izjasnio: HSLS odbio svaku mogućnost suradnje s Kerumovim HGS-om

"Pozivamo Pametno i Most na razgovore o preuzimanju odgovornosti za vođenje Grada Splita"

Splitski HSLS se nakon održane sjednice Predsjedništva, na kojoj je donesena odluka da HSLS Split neće surađivati s HGS-om, obratio javnosti priopćenjem, koje prenosimo u cijelosti.


– Splitski HSLS pozdravlja konačne rezultate drugog kruga lokalnih izbora.

Projekti, ideje i viđenja razvoja Grada koje je u prethodnom razdoblju iznosio HSLS Split ugrađeni su u program novog Gradonačelnika što je i dovelo do podrške HSLS Split kolegi Andri Krstuloviću Opari.

Predsjedništvo splitskog HSLS-a je jednoglasno zaključilo da suradnja s HGS-om u Gradskom vijeću Splita ne bi donijela pomak u kvaliteti življenja građanki i građana Splita. Uz razumijevanje situacije u Splitu i potrebu funkcioniranja gradske uprave, HSLS Split jednostavno kazano, sebe ne vidi u suradnji s opcijom koju predstavlja Željko Kerum.

HSLS Split neće sudjelovati u mogućem formiranju većine s HGS.

Vrijeme je za odgovorne ljude i političke opcije. Mogućnost suradnje politički različitih opcija osnova je demokracije. Apriori odbijanje razgovora o budućnosti Grada i njegovih stanovnika nije dobar put.


Očekujemo otvorene, predlažemo javne, razgovore predstavnika naše koalicije s opcijama koje su također zagovarale promjene u načinu vođenja Splita. Pozivamo Pametno i Most na razgovore o preuzimanju odgovornosti za vođenje Grada Splita.

Velimir Terzić je jednom kazao kako smo zakazali svi – stilski i sadržajno, te da moramo prijeći iz monologa u dijalog, kako bi se dogodila Hrvatska na kvalitetan način.Razgovarati treba.
To građanke i građani Splita od nas očekuju. Grad ne može čekati.

HSLS Split
Tonći Blažević dipl.ing.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0