HDZ mora platiti preko 500 tisuća kuna: Nemaju dosta žena na listama

O neispunjavanju ženskih kvota na listama, HDZ je kazao kako mu je žao zbog toga, ali da su članice njihove stranke na najvišim funkcijama.

HDZ je predao liste za predstojeće parlamentarne izbore DIP-u. Na Markovu trgu okupili su se članovi stranke i Mladež HDZ-a sa zastavama i ispratili ga iz Banskih dvora do zgrade Sabora. Nakon predaje listi obratio se javnosti.


– Radujemo se izbornoj utakmici i vjerujemo da ćemo na temelju naših nedvojbenih postignuća, ali i jasne vizije budućnosti i Izbornog programa, dobiti povjerenje sugrađana. ZA sigurna radna mjesta, ZA sigurne mirovine i plaće, ZA apsorpciju europskih sredstava! Mislim da smo se zaista pokazali u krizi s koronavirusom – kazao je Plenković i dodao da očekuje pobjedu kao i 2016.

O neispunjavanju ženskih kvota na listama, odnosno na listama nemaju 40 posto kandidatkinja, HDZ je kazao kako mu je žao zbog toga, ali da su članice njihove stranke na najvišim funkcijama. Zbog neispunjavanja upravo tih kvota morat će platiti više od 500.000 kuna kazne, a Plenković se pravda činjenicom da su prijedloge kandidata dobili od županijskih organizacija.

– Sastavljanje lista u velikoj stranci poput HDZ-a nije nimalo jednostavna. Mi smo nastojali uvažiti što više tih prijedloga i ovog puta nismo uspjeli ispuniti tu kvotu, zbog toga nam je žao. Ali poznato vam je da su najbolje kandidatkinje članice HDZ-a pozicionirane u europskim institucijama, Vladi i Saboru. Učinit ćemo i dalje napore da to tako bude i u budućem radu – rekao je.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime