Hajduk – Osijek 0-0: Otužna utakmica bez pravih prilika

Dobrohotno uzevši u obzir i umor i uvjete za igru, i Osijek i Hajduk ostali su dužni mnogo bolji nogomet. Kad se zbroje prilike za gol, opći je dojam otužan

  1. kolo HT Prve lige donijelo je sraz Hajduka i Osijeka, a momčadi su u nelijepoj utakmici bez golova podijelile bodove. Nakon sjajnog ulaska u proljetni dio natjecanja Hajduk je prvi kiks doživio prošli tjedan protiv Dinama, a Osijek je uvjerljivo porazio Inter u gostima pod novim trenerom Dinom Skenderom. Oreščanin je kartoniranog Caktaša zamijenio Delićem. Sjeverna je poljudska tribina zbog odrađivanja kazne ostala prazna, a najvjerniji su se navijači, njih preko 7000, po kišnom vremenu smjestili na zapadu i istoku stadiona.

Prva velika prilika pripala je Hajduku u 9. minuti kad je Jairo iskosa ušao u protivnički šesnaesterac i ubacio, lopta se provukla do Palaverse, no udarac je završio kao lak plijen za Malenicu. U 13. minuti Marić je dobro skočio na drugoj strani, no udarac je bio slab. Uslijedio je period nelijepe igre bez posla za Posavca i Malenicu. Tek je u 26. minuti bilo opasno pred gostujućim golom kad je nakon nekoliko ubačaja Jairo gurnuo loptu do Bradarića, no Osječani su se uspjeli obraniti i izbaciti loptu.


U 28. minuti Gyurcso je snažno opalio iskosa, Malenica odbio loptu ispred sebe, no nije bilo nikoga od hajdukovaca da je gurne u gol. Četiri minute kasnije Ismajli je zaustavio polukontru Osijeka i požutio. U 37. minuti Palaversa je pokušao iz daljine, ali lopta je otišla visoko iznad grede. Dvije minute kasnije Gyurcso je oštro ubacio u peterac, no Malenica se ispriječio ispred Delića. Palaversa se izborio za udarac u 43. minuti, no prizemna je lopta prohujala pored vratnice. Do kraja poluvremena većih prilika nije bilo, primjetna je dominacija Hajduka, no nedostaje boljih rješenja u završnici i više udaraca na gol.

Nastavak je počeo izmjenom Hajduka, Sahiti je ušao umjesto Delića. U 55. minuti Osijek je zaprijetio pred domaćim golom, Kleinheisler je ušao u peterac i ubacio za Grgića, ali Hajdukova je obrana uspjela reagirati u zadnji trenutak. Uskoro je kod Bijelih ušao Jradi umjesto Palaverse, a kod gostiju Boban umjesto Grgića. U 69. minuti Gyurcso je pao u gostujućem kaznenom prostoru, ali Pajač se nije oglasio.

U 72. minuti Abazaj je ušao umjesto Marića. Uslijedilo je nekoliko neupotrebljivih ubačaja za Hajdukove ofenzivce. U 76. minuti lopta je pala u Maleničin peterac, a Lončar ju je skoro skrenuo u vlastitu mrežu, no Osijekov se golman snašao. U nastavku je Hamza nakon izgubljene lopte i prekršaja zaradio žuti karton. U 79. minuti Gyurcso je gurnut u kontru, no Malenica je pravovremeno istrčao s gola. Gyurcsa je potom zamijenio Ivanovski, a kod Osijeka je ušao Šorša umjesto Alvesa.

Posljednje su minute obilježila pogrešna dodavanja, pogotovo u Hajdukovoj završnici. Nejašmićev je udarac kroz šumu nogu završio u bloku. Dobrohotno uzevši u obzir i umor i uvjete za igru, i Osijek i Hajduk ostali su dužni mnogo bolji nogomet. Kad se zbroje prilike za gol, opći je dojam otužan.

Hajduk: Posavec – Tudor, Ismajli, Svatok, Bradarić – Nejašmić, Palaversa, Hamza – Delić – Jairo, Gyurcso.


Osijek: Malenica – Škorić, Gutierez, Lončar – Žaper, Pušić, Kleinheisler, Šutalo, Grgić – Marić, Alves

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime