Od 27. travnja do 8. svibnja trajala je radioamaterska ekspedicija na otok Reunion, koju su organizirali članovi radio klubova “Kaštilac” iz Kaštel Gomilice te “Marjan” iz Splita, tijekom koje su radioamateri, a među njima i kaštelanski dio ekipe, Ante Jurić Grgić i Rolando Milin, odradili čak 15630 kontakata s radioamaterima širom svijeta.

U tim kontaktima radioamateri na Reunionu, koristili su posebnu pozivnu oznaku TO19A koju im je dodijelila francuska agencija za telekomunikacije ANFR.

Dvanaestodnevnim boravkom, uspješnim kontaktima i na kraju povratku u domovinu, radioamateri ostvarili su ciljeve ekspedicije, ostvariti što veći broj veza, osobito na nižim opsezima te ostvariti kontakte s domaćim radioamaterima, članovima Reunionskog radio kluba ARRA, piše Kaštela.org.

Inače, Reunion je francuski otok smješten u južnom Indijskom oceanu i samo 200 kilometara udaljen zapadno od Mauricijusa te 700 kilometara istočno od Madagaskara. Radi se o malom otoku, nastalom nakon vulkanskih erupcija, bogatom vodom i šumom, dolinama, ali i kraterima ugaslih vulkana te s još uvijek aktivnim vulkanom Piton de la Fournaise.

Zanimljivo je za Reunion da je to dio francuskog teritorija pa iako se nalazi u južnom dijelu Afrike, dio je teritorija Europske Unije.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime