U kolovozu je osvanuo mural preko 112 kvadrata fasade radionice splitskog HNK u Plinarskoj ulici, a prikazuje djelo umjetnika Alema Ćurina znakovitog naziva “Možda bi vam bilo bolje da niste tu” – hommage staroj pjesmi kultnog splitskog blues sastava Otprilike ovako. Ovaj zahtjevni pothvat obavljali su splitski umjetnici Ivan Svaguša i Luka Duplančić.

Na njihov uradak osvrnula se Ana Gruica. Na Instagramu je izrazila bojazan da će netko uništiti mural jer se, kako kaže, u Splitu ne poštuju umjetnici.

 

View this post on Instagram

 

Jutros vozim malog u vrtić i… “Možda bi vam bolje bilo da niste tu” Gobbo – piše na prejebenom muralu koji je ovo ljeto “osvanuo” na zadnjoj strani kuće @hnk_split Živo me zanima koliko će ovaj zid oslikan rukom @svaigimage i @lukaduplancic izdržati da ga neki “novi umjetnik” ne unakaradi. Baš sam znatiželjna koliko je u Splitu umjetnik u stanju poštivati druge umjetnike, jer kako je poznato diljem svijeta, u Splitu se ne poštuje ni Kukoč, ni Rađa, ni Ivanišević, ni Đikić… Pa šta bi onda “neki” Duplančić ili Svaguša?! 💓 Onaj tko ga dirne – možda bi mu bolje bilo da nije tu! 🤷‍♀️ #streetart #finally #split #mural

A post shared by Ana Gruica Uglešić (@anagruica) on

“Jutros vozim malog u vrtić i… “Možda bi vam bolje bilo da niste tu”, piše na prejebenom muralu koji je ovo ljeto “osvanuo” na zadnjoj strani kuće HNK-a u Splitu. Živo me zanima koliko će ovaj zid oslikan rukom Duplančića i Svaguše izdržati da ga neki “novi umjetnik” ne unakaradi. Baš sam znatiželjna koliko je u Splitu umjetnik u stanju poštivati druge umjetnike, jer kako je poznato diljem svijeta, u Splitu se ne poštuje ni Kukoč, ni Rađa, ni Ivanišević, ni Đikić… Pa šta bi onda “neki” Duplančić ili Svaguša?! Onaj tko ga dirne – možda bi mu bolje bilo da nije tu”, napisala je Gruica.

 Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime