Grmoja o prijetnjama Bulju: “Predlažem da ga se zatvori na pet dana, kao što su zatvorili mladiće zbog skandiranja Janici”

Ivan Poparić Kane je preko Nikole Grmoje zaprijetio Bulju

Nakon što je MOST-ov saborski zastupnik Miro Bulj u Saboru kazao kako buduća ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić lobira za projekt svog supruga na Cetini, oglasio se i tajnik MOST-a Nikola Grmoja koji je kazao kako je njegov stranački kolega zaprimio prijetnje na račun ovih prozivki.


Naime Bulj je jutros stanku iskoristio kako bi sa saborske govornice upozorio na projekt “Vis Viva” koji šteti cetinskom kraju, a kojega dovodi u vezu sa Zoranom Burićem, suprugom državne tajnice Marije Pejčinović Burić, koju je premijer Andrej Plenković predložio za nasljednicu Davora Ive Stiera na čelu Ministarstva vanjskih poslova.

Nikola Grmoja u Saboru je zbog ovog “incidenta” zatražio stanku te objasnio kako je dobio poziv od Ivana Poparića Kane kojeg je nazvao jednim od lobista tog “štetnog projekta”.

– Upozorio me da kažem kolegi Bulju da prestane govoriti protiv tog projekta, jer ako ga se on uhvati neće znati ‘hoda li naprijed ili se vraća natrag’ – kazao je Grmoja.

Grmoja je kazao i kako mu je Kane rekao da će izaći s dokumentacijom o Buljevom ratnom putu i dijagnozi PTSP-a.

– Očito je da je kolega Bulj sa stankom danas pogodio u pravu metu, tj. u novu ministricu vanjskih poslova i bivšu savjetnicu nekadašnjeg premijera Srbije, Ivice Dačića, koja očito ima interes u ovom štetnom projektu- dodao je Grmoja.


MOST-ov tajnik je komentirao i kako su lobiji ove vrste koji “guraju” štetni projekt termoelektrane koja će ugroziti čitav Cetinski kraj, očito prejaki.

– Toliko su jaki da mogu prijetiti saborskim zastupnicima zbog iznošenja svog mišljenja u hrvatskom Saboru. Očekujem da se Ivan Poparić Kane privede, makar na pet dana kao što su priveli mladiće koji su vrijeđali državnu tajnicu za sport -, dodao je Grmoja, te pozvao stranačkog kolegu da samo tako nastavi i  nazvao ga nadom hrvatske politike. 

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0