Grmoja: Možda nam slijedi unutarstranačka borba u HDZ-u

U kojem će smjeru odvesti ostavka Davora Ive Stiera prokomentirao je i Mostovac Nikola Grmoja

Mostov Nikola Grmoja također je komentirao ostavku Davora Ive Stiera.


Novinare je zanimalo kako on gleda na situaciju u kojoj rijetko tko odlazi s mjesta potpredsjednika Vlade.

“Čini mi se to kao neki pokušaj jačanja utjecaja unutar HDZ-a. Najavio je da će kako politički tajnik obilaziti teren, biti među članovima, među građanima. Možda nam slijedi neka unutarstranačka borba, unutar HDZ-a. Govorio je o tome da treba uvesti načelo jedan čovjek jedan glas što je suprotno načinu na koji su donesene sve ove važne odluke posljednjih dana, gdje ih je premijer Plenković donio s nekakvim užim krugom savjetnika – Božinovića, Šeksa i ostalih tako da mi se čini da je to nekakva blaga kritika posljednjih događanja i najava nekakvog jačanja utjecaja unutar HDZ-a. Što će se događati u perspektivi to ne znam, ali sigurno da ta struja koja nije zadovoljna s koalicijom s HNS-om jača i sad je taj broj zastupnika u Saboru dosta velik”, rekao je Grmoja i dodao da su to bivši ministri koje Plenković nije stavio u novu Vladu i koji su nezadovoljni situacijom, te ovih troje zastupnika koji su se odvojili od HDZ-a. “Bit će zanimljivo”, rekao je.

Novinare je zanimalo smatra li da će Stier u stranci okupljati protivnike koalicije s HNS-om, javio je N1.

“Smatram da će okupljati sve one koji su nezadovoljni unutar HDZ-a jer ako ostavljate mjesto ministra i potpredsjednika Vlade i kažete da idete na poziciju političkog tajnika i saborskog zastupnika, govorite o radu na terenu, o načelima na kojima stranka treba počivati, očito je da imate program s kojim idete pred birače i članove HDZ-a”, rekao je Grmoja.

Grmoja je bio upitan i hoće li ta struja unutar HDZ-a utjecati na koaliciju.


“To ja ne mogu komentirati, pitanje je koliko će ti zastupnici podržavati tu Vladu. Stier je napravio jedan potez i otišao je iz Vlade, on se zalagao za neka načela u kojima bi postojala neka unutarstranačka demokracija, a znamo kako su nedavne političke odluke donesene, pa je ovo bio čin kojim je on htio napraviti otklon od događanja, ali će i dalje njegova ruka podržavati ovu koaliciju”.

Upitan je i je li zadovoljan kako je Stier obnašao svoju ministarsku dužnost.“Ne znam što je sve napravljeno, nisam previše pratio događanja oko vanjske politike, znam da je tu trebalo dosta strpljenja i kompromisa, da se traži dogovor predsjednice, premijera i njega kao ministra tako da nemam prevelikih informacija i mislim da je to prekratko vrijeme da bi se komentirao nečiji mandat.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0