Grmoja: “Kako će HDZ-ovci odgovoriti na pitanje: Gdje si bio 2009.?”

"Dok su HDZ-ovci 2009. izglasavali arbitražni sporazum ja sam bio u majici građanske inicijative "More je kopno" koja je prikupljala potpise protiv arbitražnog sporazuma sa Slovenijom"

Politički tajnik Mosta Nikola Grmoja na svom Facebook profilu je kritizirao HDZ i SDP zbog izglasavanja arbitražnog sporazuma sa Slovenijom.


Objavu Nikole Grmoje prenosimo u cijelosti:

[GDJE SI BIO 2017. A GDJE 2009.?]

Potpredsjednik Vlade iz kvote HNS-a Predrag Štromar uputio je jučer priopćenje u kojem tvrdi da Most uzrokuje političku agoniju, a da je HNS koalicijom s HDZ-om doprinio stabilnosti. Međutim kada vas istina krene šamarat, to zaista može prouzročiti osjećaj agonije.

Jučer smo u Hrvatskom Saboru odbili glasovati za Zakon o koncesijama, kojeg je ipak HDZ izglasao zahvaljujući HNS-u i manjincima – stabilnost ili agonija?

Jučer smo u Hrvatskom Saboru tražili da se za sporazum CETA napravi postupak procjene učinaka propisa i da se ne žuri s donošenjem dok ne utvrdimo sve utjecaje na hrvatsko gospodarstvo, ali je naš prijedlog odbijen pa smo odbili glasovati za sporazum CETA, koji je ipak izglasan – stabilnost ili agonija?


Za 20 godina svatko od nas moći će ponosno odgovoriti bilo kojem mediju ili građaninu ove države na pitanje – gdje si bio 2017.?.

Kako će na pitanje gdje si bio 2009. kada se glasovalo o arbitraži, odgovoriti današnji HDZ-ovi zastupnici, pomoćnici, ministri, savjetnici i predsjednik Sabora?G.Jandroković je u vrijeme ratificiranja arbitražnog sporazuma bio ministar vanjskih poslova, Plenkovićev glavni savjetnik Vladimir Šeks bio je potpredsjednik Sabora, sadašnji predsjednik kluba HDZ-a Branko Bačić bio je glavni tajnik HDZ-a, a Plenkovićeva nova ministrica vanjskih poslova gđa. Marija Burić Pejćinović bila je saborska zastupnica, kao i Josip Đakić, kao i ministri Goran Marić i Gari Capelli, ali i mnogi drugi HDZ-ovci poput bivšeg predsjednika Sabora i mog Neretvanina Luke Bebića, sadašnje EU zastupnice iz moje Županije Dubravke Šuice ali i HSS-ova Petir i bivši gradonačelnik Metkovića Stipo Gabrić Jambo. Oni su tada u Saboru glasovali za arbitražni sporazum. Sporazum koji je po nas bio nepovoljan i kojeg smo pod pritiskom Slovenije zbog želje za što brži ulazak u EU izglasovali i tako popustili Sloveniji. To popuštanje naziva se zapravo pravim imenom trgovina hrvatskim teritorijem, koja je počela još sporazumom Račan – Drnovšek na kojem možemo zahvaliti još jednoj velikoj stranci, SDP-u. Oni se također mogu pitati gdje su bili 2009.?

Dok su HDZ-ovci 2009. izglasavali arbitražni sporazum ja sam bio u majici građanske inicijative “More je kopno” koja je prikupljala potpise protiv arbitražnog sporazuma sa Slovenijom. Nije prikupljeno dovoljno potpisa pa referenduma nije ni bilo.

Ali znam gdje sam bio 2009. Znam gdje sam bio i 29.6.2017. Na strani hrvatskih interesa, a ne na strani tzv. stabilnosti koja nam donosi samo agoniju.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0