Okolišna aktivistkinja Greta Thunberg objavila je danas na Twitteru kako daje svoju podršku Joeu Bidenu. Švedska tinejdžerka dodala je i kako se nikad ne miješa u političke strane, no da su nadolazeći američki izbori iznad toga.

“Nagovorite sve da glasaju za Bidena”

“Iz klimatske perspektive to je daleko da bude dovoljno i mnogi od vas, dakako, podupiru druge kandidate. No, mislim, znate, kvragu! Organizirajte se i nagovorite sve da glasaju za Bidena”, napisala je Thunberg.

Thunberg bi mogla privući mlade birače

Thunberg, koja je postala planetarno popularna nakon što je 2018. godine započela štrajk protiv klimatskih promjena koji je doveo do globalnog pokreta Friday for Future, mogla bi privući mlade birače koji inače manje izlaze na izbore, javlja Index.

Inače, nakon što je 2019. godine časopis Time proglasio osobom godine, američki predsjednik Donald Trump narugao se Thunberg na Twitteru napisavši da bi trebala poraditi na svojim problemima s kontrolom bijesa. Trump se zalaže za oslobađanje automobilske i energetske industrije od troškova koji propisuju zaštitu zdravlja i okoliša, dok se Biden usredotočio na novu masovnu zelenu infrastrukturu.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime