Gradski vijećnik stranke Pametno objasnio zašto neće biti koalicije s HDZ-om

"Svakako ćemo podržati svaki dobar projekt koji HDZ predloži, ali koaliciju sa svojim prirodnim trgovcem-partnerom Kerumom ipak moraju sami složiti"

Renato Čupić jedan od 7 izabranih vijećnika stranke Pametno u splitskom Gradskom vijeću. Iako se u medijima povremeno javljaju špekulacije o mogućoj koaliciji te stranke s HDZ-om na gradskoj razini, predsjednica stranke Marijana Puljak takvu je mogućnost nekoliko puta odbacila.


Tijekom srijede gradonačelnik Andro Krstulović Opara ponovio je da je spreman surađivati sa svima kojima je Split u srcu, a među takve je izričito nabrojio stranke Pametno i MOST.

Nova “odbijenica” HDZ-u stigla je u srijedu navečer od strane stranke Pametno. Renato Čupić napisao je Facebook objavu u kojoj je detaljno obrazložio zašto koalicija s gradskim HDZ-om nije moguća.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti i autentično:

Pitaju se i dalje neki zašto ne koaliramo s HDZ-om u Gradskom vijeću. Odgovor je prilično jednostavan. HDZ se ne drži nikakvih dogovora. Nisu vjerodostojni. U kotaru Žnjan gdje nismo bili u koaliciji i gdje nema nikakvih političkih trzavica, oni izigraju dogovor, pljunu na ruku koju su dali i smiju nam se u lice. Na državnoj razini Most smo upozoravali 2015. na takve stvari, nisu nam vjerovali i 2 puta su doživjeli istu stvar. Prije neki dan Orepić pošteno u Saboru priznaje da su bili naivni kad su vjerovali da je to moguće. Pametno je ispalo Pametno iako smo mogli prihvatiti takav scenarij pa imati i saborskog zastupnika, ali bi izdali sebe i svoje birače.

Jednostavno je. Svakako ćemo podržati svaki dobar projekt koji HDZ predloži, ali koaliciju sa svojim prirodnim trgovcem-partnerom Kerumom ipak moraju sami složiti. Pitanje je samo ko će koga tu više preveslati, sada ili tokom vremena.


Slično vam je kod projekata u proračunu. Kerum je recimo imao i namjenske novce za sanaciju Karepovca na računu Čistoće i on ih bez problema potroši na zapadnu obalu. To su vam te vjerodostojnosti. Odnosno da vam netko i nešto obeća kao sigurno, toliko je struja tu da vi ne znate tko će sutra vladati kojom strankom i izigrati dogovor.

Nas pozicije u Nadzornim odborima ne zanimaju ni uhljebljenja u firmama i zato je teško s nama pregovarati. Nas samo zanima bolji Split. Naši glasači nam glas nisu dali da koaliramo s nevjerodostojnim strankama i to moramo poštovati. Iz oporbe ćemo se truditi da grad bude najbolji na svijetu. I vlasti to ne bi trebao biti problem, neka nas slušaju iz oporbe. Di ćeš bolje. Ne tražimo ništa. Opara neka svojim dobrim radom u iduće 4 godine sve razuvjeri o svim lošim stranama HDZ-a i svi će mu stisnuti ruku.Dakle, Pametno neće u koaliciju, a koliko se vidi ni Most neće, a ni SDP. Ostaje samo Kerum. S obzirom na gadnu kampanju i trzavice unutar samoga HDZ-a bojim se da ovo može riješiti samo Plenković, i to na način da stavi puno veći ulog. Jedan je županija da ide u paketu.

Ako nema dogovora, idemo na nove izbore. Pametno je dokazalo da se poštenim radom može iz oporbe do 20% vijećnika u Gradskom vijeću, a ankete govore da bi sad dobili i 25% jer su i oni skeptični danas vidjeli koju smo veliki priliku imali. Ujedno su se uvjerili u neistine koje je Kerum plasirao put svih.

Ostali smo isti cijelo vrijeme. Danas je to u politici najteže, tako mi HNS-a. Birači će to znati cijeniti.

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1913148465624695&set=a.1410068735932673.1073741827.100007886804226&type=3&theater” bottom=”30″]

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0