Gradonačelnik Vrgorca Ante Pranić pohvalio se kako je u utorak naplaćena prva kazna zbog ilegalnog priključka vode. Kako kaže, ovaj problem je ignoriran više od 30 godina.

Najavio je uvođenje komunalnog reda u Vrgorac te izgradnju solarnih polja oko vodocrpilišta, što će rezultirati trajno umanjenim računima za isporuku vode.

– Naplatili smo prvu kaznu u iznosu 10 000 kn u povijesti našeg komunalca zbog ilegalnog priključka vode. Trebalo je više od 30 i kusur godina za bilo kakvu kaznu. Mnogo toga je napravilo novo vodstvo u ovom gradskom poduzeću kojeg su nam ostavili pred stečajem prije dvije godine. Vraćanje milijunskih dugova, nova sistematizacija, digitalizacija upravljanja crpnim stanicama, pokretanje pročišćivača otpadnih voda, nove građevinske dozvole, milijunske investicije i prve prijave na bespovratna sredstva. Naplata prvih kazni zbog ilegalnih priključaka rezultat je odlučne želje uvođenja reda u nešto pred čime su mnogi zatvarali oči. Posebno me veseli skorašnje predstavljanje studije gradnje vlastitih solarnih polja oko vodocrpilišta i crpnih stanica što bi trebalo trajno smanjiti učinak cijene električne energije na cijenu vode, a time bi računi za isporuku vode bili manji – objavio je Pranić.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime