Danas su u Split stigla dva od devet naručenih rabljenih autobusa kojim će se modernizirati vozni park gradskog poduzeća Promet i time poboljšati kvaliteta prijevoza građana Splita. Ostalih sedam autobusa stići će u predstojećih desetak dana, a svi su marke Mercedes-Benz, model Citaro iz 2012. godine. Prvi đir u novim autobusima Prometovog voznog parka odradili su gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara, direktor Prometa Tomislav Vojnović i čelnik NO Prometa Mato Zeljko sa suradnicima.

Nabava ovih gradskih autobusa početak je investicije u vozni park Prometa, čija će se obnova nastaviti nabavkom pedesetak novih autobusa, aplicirajući na sredstva europskih fondova.

Podsjetimo, dva autobusa, prigodno oslikana „kockicama“, već danas idu u promet. Besplatno će prevoziti navijače od Hrvatskog narodnog kazališta do Spaladium arene u 17, 18 i 19 sati te od Spaladiuma prema HNK u 20.30 i 22.30 sati. Po istom rasporedu vozit će i u nedjelju i u utorak, kada Hrvatska rukometna reprezentacija igra protiv reprezentacija Islanda i Švedske.


(Visited 1 times, 6 visits today)

Facebook komentari