Nastavno na vandalski napad koji se dogodio na OŠ Skalice oglasio se i gradonačelnik Andro Krstulović Opara.

Ovo što se protekla tri dana događa u Splitu suprotno je duhu uvažavanja, tolerancije i gostoljubivosti koju naš grad živi, njeguje i kojom se ponosi. Vjerujem kako je riječ o izoliranim nedjelima ljudi koji nanose štetu kako gradu Splitu tako i Republici Hrvatskoj. Već sam rekao, Split nije i neće biti grad koji tolerira govor mržnje i nasilje bilo kakve vrste. Iscrtavanje neprimjerenih poruka i simbola na Osnovnoj školi Skalice za svaku je osudu. Protiv tih strašnih poruka moramo se boriti edukacijom i stvaranjem ozračja u kojima su ovakve i slične škrabotine apsolutno neprihvatljive.

Nadam se kako će u najskorijem roku pravosudne i policijske službe izolirati i kazniti krivce koji nanose štetu našem gradu.

Poručujem im: vi niste Split!

Policija provodi kriminalističko istraživanje

Kontaktirali smo i ravnateljicu Željku Ruščić koja nam je rekla kako su iz škole obavijestili Grad i policiju.

– O svemu smo obavijestili Grad i policiju i nadam se da će se uvredljivi grafiti čim prije ukloniti – rekla nam je ravnateljica Željka Ruščić.

Iz splitske policije su nam potvrdili kako su njihovi službenici jutros u 07:45 sati zaprimili dojavu kako je na Osnovnoj školi Skalice napisano nekoliko uvredljivih poruka crnom bojom. Policijski službenici su izašli na mjesto događaja i provode kriminalističko istraživanje u cilju pronalaska počinitelja.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime