„Grad Split Hub“: “Predstavljamo novi Geografsko-informacijski sustav grada Splita”

Novi GIS postaje središte gradskih informacija koji pruža uvid u široki skup podataka


U ponedjeljak, 11. siječnja 2021. s početkom u 11 sati u atriju zgrade Gradske uprave bit će predstavljanje novog Geografsko-informacijskog sustava (GIS) grada Splita, središta gradskih informacija pod nazivom „Grad Split Hub“.


Novi GIS na jednom mjestu nudi objedinjen grafički prikaz niza korisnih informacija kao što su: prostorno-planska dokumentacija, katastarske čestice, katastar zelenila, anagrafske oznake građevina, komunalne infrastrukturne instalacije (telekomunikacijske, energetske, vodovodne, kanalizacijske, javne rasvjete) te pregled javnih objekata i nekretnina u vlasništvu Grada, njihov raspored, zauzetost, cijenu kao i brojne druge podatke.

Ukratko, novi GIS postaje središte gradskih informacija (pod službenim nazivom „Grad Split Hub“) koji pruža uvid u širok skup podataka što omogućuje korištenje u svrhe izvještavanja, istraživanja, planiranja i projektiranja.

Osim zainteresirane javnosti, najznačajniji korisnici ovog alata su upravo oni koji će njime koristiti u svom svakodnevnom radu, a to su komunalna društva, strukovne organizacije i poduzetnici.

Moja reakcija na članak je...
Vau
5
Haha
4
Hagić
1
Hmmm
1
Plač
0
Grrr
0
Molim?
3

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime