Grad: “Odmah smo sanirali stup koji se ljuljao”; Gradski vijećnik: “Zna li netko od vas iz Grada razliku između vijka i matice?”

"Naravno da je uzrok većih vibracija i naprezanja jedro od reklame" - istaknuo je


Nakon što je Dnevna doza splitskog nereda objavila da rasvjetni stup u Ulici Bruna Bušića predstavlja opasnost za pješake i vozače, reagirali su iz Grada.


“Nastavno na medijske objave kojima se upozorava na nesigurno stanje stupova javne rasvjete u Ulici Bruna Bušića na Splitu 3 iz gradskog Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, redarstvo i mjesnu samoupravu poručuju da je u subotu, 2. siječnja 2020. uslijed vremenskih neprilika uočeno manje ljuljanje stupa.

Momentalno se, navode, krenulo sa sanacijom pri kojoj su uklonjene reklame zajedno s nosačima, kao i asfalt oko stupa. Učvršćeni su vijci koji vežu stup za temelj i provjereni ankeri koji dodatno učvršćuju konstrukciju. Tijekom narednih dana, čim to vremenske prilike budu dozvoljavale, završno će se asfaltirati područje oko stupa” – objavljeno je na stranici Grada Splita.

Zanimljivi komentari mogu se pročitati ispod ove objave grada. Primjerice, javio se gradski vijećnik Jakov Prkić.

“Zna li netko od vas iz Grada razliku između vijka i matice? Zateže se matica a ne vijak. Nemoguće je da matice popusti niti da se sama odvije jer je zalivena asfaltom. Očito je da su vibracije načele anker(vijak) i on se vjerojatno izvukao iz temelja što je uzrokovalo veće ljuljanje i pucanje asfalta. Treba hitno mijenjati temelje!!! Naravno da je uzrok većih vibracija i naprezanja jedro od reklame. Usput nema te baterijske bušilice koja ima silu za zatezanje vijaka koji drže ovoliki stup. Ili pneumatsko zatezanje kao u formuli 1 ili ključ s dugačkom polugom. AMATERI” – napisao je Prkić.

Javio se i njegov stranački kolega Branimir Urlić.

“S obzirom koliko godina se priča da panoi i reklame nemaju ateste za što imate dokaze, a za što mi niste dali nikakav odgovor više puta na Gradskom vijeću. Pola ugovora i aneksa s koncesionarem je pod kaznenom prijavom, ovo više ne može biti banovinski nerad i nemar nego čisti primjer korupcije i namjernog dovođenja u opasnost građana, sramota”.

Također, komentirao je član inicijative Dnevna doza splitskog nereda, Bojan Ivošević.

“Znači i dalje ćete se praviti da reklame od kojih nemamo nikakve koristi osim šta krpaju plaće i božićnice nepotrebnom Spalatum DMCu ne rade nikakvu štetu rasvjetnim stupovima čije popravke mi plaćamo iz proračuna?
Pa jel vam neugodno?” – napisao je Ivošević.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
3
Hagić
0
Hmmm
1
Plač
0
Grrr
2
Molim?
1

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime