Grad Kaštela dodjeljivat će mjesečnu novčanu potporu obiteljima (zaposlenim supružnicima) koji koriste porodiljni dopust od jedne do treće godine života djeteta, u visini od 500,00 kuna mjesečno, za posljednje rođeno dijete (treće i više djece), u periodu od jedne do treće godine života djeteta, ukoliko dijete u navedenom periodu ostane u krugu obitelji (ne upiše se u dječji vrtić na području Grada Kaštela). Na konferenciji za novinare, uvođenje ove nove demografske mjere, predstavio je gradonačelnik Kaštela Denis Ivanović.

– Jedan smo od rijetkih gradova u Dalmaciji koji ima više rođenih nego umrlih i time se ponosimo. Već je poznato da grad Kaštela dodjeljuje potpore za novorođenu djecu i to u iznosu od jedne do četiri tisuće kuna ovisno o broju djece, no sada smo odlučili ići korak dalje i mlade obitelji s troje i više djece pomoći u iznosu do čak 18 tisuća kuna, odnosno 500 kuna mjesečno, do najduže tri godine koliko najviše traje porodiljni dopust – kazao je gradonačelnik Ivanović.

Ostali uvjeti za korištenje potpore;

  • da djeca i jedan od roditelja (podnositelj zahtjeva) imaju prebivalište na području Grada Kaštela, najmanje jednu godinu od dana podnošenja zahtjeva za ostvarenje prava na novčanu potporu što dokazuju Uvjerenjem o prebivalištu
  • da jedan od roditelja koji koristi porodiljni dopust ne aktivira radni odnos, što dokazuje uvjerenjem poslodavca i potvrdom o dohotku iz Porezne uprave
  • uvjerenje za svaku pedagošku godinu da dijete nije upisano u dječje vrtiće na području Grada Kaštela i Izjavu ovjerenu u javnog bilježnika da dijete u periodu od jedne do treće godine života neće biti upisano u dječji vrtić na području Grada Kaštela  ili na području druge jedinice lokalne samouprave.

Potpora je uvrštena u dnevni red iduće sjednice Gradskog vijeća koja je na rasporedu idućeg tjedna.

Gradonačelnik je najavio i izgradnju novih dječjih igrališta na području Kaštela.

– I u kampanji sam govorio da ćemo stvarati što više sadržaja za djecu pa nas tako u idućoj godini očekuje otvaranje dva dječja igrališta, jednog u Kaštel Gomilici i jednog u Rudinama, a za nekoliko dana se otvara igralište u Radunu. Dogodine se otvara i jedan privatni vrtić koji će imati kapacitet oko 100 djece, a proširujemo i gradski vrtić u Kaštel Lukšiću te ćemo tako dobiti dodatnih 70-ak mjesta – izjavio je gradonačelnik Kaštela. 

U predblagdansko vrijeme Grad Kaštela svake godine dijeli božićnice umirovljenicima, no ove će godine prvi put uvesti još jednu mjeru – podjelu božićnica nezaposlenim osobama i to bonom u iznosu od 200 kuna.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0