GRAD KAŠTELA: “U tijeku radovi na izgradnji vodospreme Rudine II i Dudanovog parka”

Riječ je o drugoj vodospremi na području Rudina koja će obuhvatiti nekoliko stotina domaćinstava


Kaštela su i u ovome trenutku najveće gradilište u Splitsko – dalmatinskoj županiji. Gradonačelnik Denis Ivanović zajedno sa svojim zamjenikom Grgicom Benutićem danas je obišao radove na izgradnji vodospreme Rudine II i Dudanovog parka u Kaštel Kambelovcu. Ovih dana izvode se armirano-betonski radovi na izgradnji vodospreme s pripadajućim tlačno gravitacijskim cjevovodom duljine cca 750 metara s dvije vodne komore 2 X 250 metara kubičnih, a radovi iznose gotovo 6 milijuna kuna bez PDV-a koje financira Grad Kaštela.


– Riječ je o drugoj vodospremi na području Rudina koja će obuhvatiti nekoliko stotina domaćinstava na ovom sjevernom dijelu koji su bez vode, ali i ona domaćinstva koja već imaju vodu s nešto slabijim tlakom tako da će 99 posto Rudina i dio Kaštel Starog biti potpuno pokriveni. Radovi su započeli krajem kolovoza, a sve bi trebalo biti gotovo u ožujku 2022.godine – istaknuo je gradonačelnik Ivanović koji je obišao i radove u Dudanovom parku u Kaštel Kambelovcu koji su započeli prije nekoliko dana.

Planirano je uređenje zapuštene površine od gotovo 6 tisuća metara kvadratnih koja će biti namijenjena za javne sadržaje na kojoj je planirana ljetna pozornica, prostor za održavanje manifestacija s gledalištem za 180 posjetitelja, tihi perivoj i potporni zid. Investicija iznosi 2,2 milijuna kuna bez PDV-a, a financira se iz EU fondova dok će Grad Kaštela izdvojiti 15 posto vlastitih sredstava. Cilj projekta je pridonošenje podizanju kvalitete života građana i promicanju razvoja kulture na području Kaštela.

Park je smješten između dvije kolno-pješačke komunikacije, tako da su s obje strane planirani reprezentativni ulazi. Između dva ulaza formira se glavna staza – put kroz park, a ostala površina terena je osigurana za posebna događanja i ugođaje u parku.

Cjelokupna površina parka je riješena na način da omogući potrebne pješačke komunikacije, a da se stvore zaštićene prostorne cjeline za različite načine korištenja. Radovi bi trebali biti gotovi za 6 mjeseci.

Moja reakcija na članak je...
Vau
3
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime