Podijelite

Na nelegalnom odlagalištu otpada u Kaštel Lukšiću kraj spomenika dr. Franji Tuđmanu, gradonačelnik Denis Ivanović održao je konferenciju za novinare kako bi objavio nove mjere koje uvodi Grad, a odnose se na nelegalno odlaganje glomaznog, građevinskog i biootpada na javne površine.

– Grad Kaštela kreće u rat sa smećem! Razmišljamo o uvođenju treće smjene za komunalne redare koji su proteklih dana napisali 4 prekršajna naloga zbog ilegalnog odlaganja otpada. Godinama se borimo s ovim problemom i ovome napokon mora doći kraj. Razmišljamo i o uvođenju novčanih nagrada za građane koji nam prijave počinitelje, no ta mogućnost mora se razraditi kako bi vidjeli je li u potpunosti u skladu sa zakonom. Isto tako, ovim putem šaljem poruku onima koji rade ovakve prekršaje da će kazne biti drastično povećane u odnosu na sadašnjih 1000 kuna. Nema više upozorenja građanima, od sada krećemo u pravi rat s počiniteljima kako bi u gradu nestali brojni deponiji kojih je iz dana u dan sve više i više, a pomoć u hvatanju počinitelja pružit će nam i policija s kojom smo održali sastanak na temu ovih problema – poručio je gradonačelnik Ivanović i najavio kako će se u roku od 3 tjedna otvoriti novoizgrađeno reciklažno dvorište te kako će od sada jednom mjesečno u svih sedam Kaštela i mjesnim odborima Radunu i Rudinama biti postavljeni kontejneri za glomazni otpad gdje građani mogu odložiti svoje smeće.

Isto tako, gradonačelnik je dodao kako se spomenuti otpad, osim građevinskog, i sada može dovesti u prostor komunalnog pogona gdje će ga zaposlenici preuzeti bez ikakve naplate te je apelirao na građane da ususret turističkoj sezoni koja je na vratima povedu računa o izgledu svojih okućnica prvenstveno živica koje prelaze na javne površine jer su ih po Odluci o komunalnom redu dužni uredno obrezivati i održavati.

Pročelnica Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo i imovinsko pravne poslove Marija Pelivan ovom prilikom kazala je kako prema novom Zakonu o komunalnom gospodarstvu, komunalni redari kojih je od nedavno na području Kaštela 9, imaju znatno veće ovlasti u pogledu nadzora i sankcioniranja prekršitelja.

– Težimo razvoju turizma, želimo postati uredan grad i prema tom cilju idemo svim snagama – poručila je pročelnica Pelivan.

Inače, građani koji imaju glomazni otpad, kontejnere, ukoliko uredno plaćaju komunalnu naknadu, mogu jednom godišnje naručiti na broj telefona 021 205 – 206. Također, u prostoru Vlastitog komunalnog pogona zaprima se ovakav otpad svakim radnim danom uključujući i subotu u jutarnjim satima.Podijelite

Komentiraj

Napišite komentar

* Obvezno potvrditi GDPR

*

Slažem se

Upišite svoje ime