GORAN KOTUR: “Vjerujem da smo i mi u Splitu napokon shvatili ono što u Zadru i Rijeci znaju već godinama”

"Konačno je Gradsko vijeće na inicijativu SDP-a pokazalo političku zrelost" - kazao je Kotur


Goran Kotur

“Konačno je Gradsko vijeće na inicijativu SDP-a pokazalo političku zrelost, postiglo konsenzus u interesu Splita i napravilo prvi korak prema razvojnom iskoraku našega grada! Jednoglasno je podržan SDP-ov prijedlog da se Split priključi na Mediteranski koridor osnovne prometne mreže EU-a” – kazao je predsjednik splitskog SDP-a Goran Kotur osvrćući se na današnju tematsku sjednicu GV Grada Splita.


– Sad je na potezu hrvatska Vlada, koja se ne smije oglušiti na zahtjev iz Splita i treba to formalno zatražiti u institucijama EU-a. Tako bi se stvorili preduvjeti za gradnju moderne željezničke veze prema Dalmaciji sufinancirane iz fondova EU-a, s ciljem da postanemo razvijena regija koja neće uglavnom ovisiti o turizmu.

Prvi potez nakon SDP-ove inicijative za održavanje tematske sjednice Gradskog vijeća bile su naše primjedbe na Nacionalnu razvojnu strategiju gdje je pritisak na Vladu urodio plodom, te je ispravljeno grubo preskakanje Splita. Nakon toga je na Gradskom vijeću trebalo dokazati gradonačelniku da još uvijek nismo na Mediteranskom koridoru EU-a, već da se sada trebamo izboriti kako bi se uključili.

Ipak, dobra vijest je da je nakon svega postignut konsenzus oko ovog strateškog pitanja. Vjerujem da smo i mi u Splitu napokon shvatili ono što u Zadru i Rijeci znaju već godinama pa i desetljećima – istaknuo je Kotur.

Moja reakcija na članak je...
Vau
3
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
1Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime