Nakon što je danas sredinom dana pravosudnim policajcima ispred Županijskog suda u Splitu pobjegao Branimir Čaleta, osumnjičenik za ubojstvo, pred sudom smo zatekli glasnogovornika ovog suda, Dinka Mešina.

Upitali smo ga što se trenutno događa na ulicama Splita.

Branimir Čaleta. Foto: PU splitsko-dalmatinska

– Jutros je na Županijskom sudu u Splitu održana rasprava protiv optuženika Branimira Čalete. Nakon što je rasprava završena, pravosudni policajci su zatvorenika odveli ispred zgrade suda. Nakon što je napustio zgradu suda, prilikom ulaska u kombi, pobjegao je pravosudnim policajcima.

Prema našim informacijama, još uvijek se nalazi u bijegu.

Ne raspolažemo informacijama koliko ga policajaca traži, ali za sve detalje morat ćete se obratiti Upravi za zatvorski sustav, s obzirom na to da su oni bili nadležni za zatvorenika.

Mešina smo upitali kako se moglo dogoditi da u takvom sustavu zatvorenik pobjegne.

– To morate pitati druge, sud nema ništa s tim. Sve je bilo u redu dok se nalazio u zgradi suda. Nakon što je napustio zgradu suda, prilikom ulaska u kombi dogodilo se što se dogodilo.

Zanimalo nas je postoji li poruka građanima, je li osoba u bijegu opasna…

– Osoba je u bijegu i stavlja joj se na teret teško kazneno djelo. Koliko je opasna morat ćete pitati policiju – kazao nam je glasnogovornik.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime