Policija je nedavno objavila kako je zaštitar jednog bjelovarskog trgovačkog centra zatekao 71-godišnjakinju u krađi.

Umirovljenica je nekoliko prehrambenih proizvoda stavila u torbu i prošla pored blagajne nakon čega ju je presreo zaštitar, naveo je portal Bjelovar.live, uz napomenu kako su joj artikli oduzeti, a s obzirom da je pozvana policija, voditelju trgovačkog centra ustupljeni su osobni podaci starice radi eventualnog pokretanja privatne tužbe.

Portal navodi kako je starica u u torbu spremila dvije jabuke, banane,  jogurt i – kruh. Dakle, žena je bila gladna. Artikli su to čija cijena ne premašuje 20 kuna, no svejedno je pozvana policija.

U 2019. bilježi se još slučajeva umirovljenika koji su krali hranu po trgovinama. Policija uredno izađe na teren, a pošto se radi o manjim iznosima prijava ne ide regularnim putem, nego se trgovcima ostavlja na volju hoće li tužiti siromašne građane.

Slobodna Dalmacija o ovom je upitala poznatog hrvatskog odvjetnika Antu Nobila:

– Ne znam sve okolnosti, ali ako je starica vratila te namirnice ne vidim zašto je zaštitar morao zvati policiju i privremeno oduzeti slobodu ženi.Krađu ne opravdavam, ali to je zaista bagatelno djelo. Štoviše, ne znam ni što će trgovini podaci te starice jer ako je budu i tužili, svaki sudac će tu tužbu odmah odbiti. A kažem, odštetnog zahtjeva ne bi ni trebalo biti ako su joj artikli oduzeti – kaže Nobilo koji se osvrnuo i na drugi aspekt ovoga događaja.

– Policija izlazi na teren, hvata starice, a imamo političare sa brojnim nekretninama i imovinom čije porijeklo ne mogu dokazati. I na kraju nikome ništa. To je problem ovoga društva, a ne gladna starica. Slikovito rečeno: Političari nam kradu milijune, a hapsimo gladne penzionere – kazao je Nobilo za Slobodnu Dalmaciju.

I brojni građani su na mreži komentirali ovaj događaj:


1 KOMENTAR

Comments are closed.