Iako ima tek 21 godinu, za Marija Ljubičića iz Runovića u Imotskoj krajini već su mnogi čuli. Radi se o inovatoru koji je napravio svoj prvi električni automobil. Kada su u pitanju elektronika i automobili, Mario je pravi stručnjak, pa ne čudi stoga da je njegov automobil prošlog mjeseca pogledao i sam premijer Andrej Planković.

Samozatajnog genijalca iz Runovića, inače studenta elektrotehnike i komunikacijske tehnologije u Dubrovniku, danas je primio župan splitsko-dalmatinski, Blaženko Boban.

Mario radi na projektu futurističkog automobila koje mu je dao radni naziv “EMmobile” koji se napaja isključivo električnu energiju.

Mario nema ni garažu, sve radi u dvorištu ispred obiteljske kuće, ali je dosad pokazao snažnu volju kako bi ostvario svoj životni san. Uz veliku potporu obitelji, potrebna mu je konkretna pomoć za daljnji razvoj ovoga i sličnih projekata. Zato je izuzetno zadovoljan današnjim razgovorom sa županom Bobanom i savjetima koje je dobio.

– Želja mi je ostati živjeti u mojim Runovićima, baviti se znanošću i stvaranjem nove vrijednosti. Nadam se jednog dana omogućiti nova radna mjesta u mom Imotskom i na području naše županije – kazao je mladi inovator Ljubičić.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime