Franić komentirao pisanja da mu supruga “navija” za Škoru: “Moja Hercegovka i ja se ne slažemo uvijek u svemu”

"Još su samo spekuliranja oko moje kandidature, a već toliko interesa"


Ante Franić

Splitski SDP bi u bitku za gradonačelnika na predstojećim lokalnim izborima, kako stvari stoje, trebao poslati 38-godišnjeg Antu Franića. Tu vijest u srijedu je prvi objavio Večernji list. Kako se doznaje, Franića bi šef gradske organizacije Goran Kotur ovih dana trebao predložiti gradskom odbor


Franić je inače diplomirani pravnik koji je pasivni član SDP-a od 2016. godine dok je radno iskustvo stjecao kao zamjenik direktora Cemexa te kao operativni direktor lanca hotela u vlasništvu kompanije Royal Resort, a na čijem čelu stoji poduzetnik Ciril Zovko. Zovko je prošle godine javno istupao u medijima napadajući aktualnog gradonačelnika Andru Krstulovića Oparu da mu koči projekt od milijardu kuna na splitskom Duilovu gdje je namjeravao graditi luksuzno odmaralište.

Za Antu Franića do jučer nije niti znala većina kandidata iz drugih stranaka. U javnosti je neprepoznatljiv i prilično je teško bilo doći do bilo kakvog podatka iz njegove biografije.

Večernji piše da je Franićeva supruga Sanja Juričić Franić do nedavno bila žestoka simpatizerka Domovinskog pokreta gdje je podržavala dalmatinskog člana te stranke izrazito desnih i rigidnih stavova.

Istini za volju, Juričić Franić nije nikad službeno aktivirala članstvo u stranci Miroslava Škore ali je zato bila uključena u većinu relevantnih sastanaka, WhatsApp grupa i događanja gdje je suvereno i ambiciozno artikulirala svoje političko mišljenje. Dakle, bila je dionik ključnih rasprava i nije samo obnašala bezvrijednu volontersku funkciju već je imala određeni utjecaj među članstvom.

Ovo pisanje Večernjeg komentirao je sam Franić.“Još su samo spekuliranja oko moje kandidature, a već toliko interesa. Niski udarci i odmah po obitelji. Supruga i ja smo prošli puno teže životne trenutke, nešto što nikome ne bih poželio pa se na ove sitne podvale možemo samo nasmijati. Moja Hercegovka i ja se ne slažemo uvijek u svemu, ali smo presretni zajedno.

Znam uz koje sam vrijednosti odrastao, radničko sam dijete, ništa mi nije poklonjeno i za sve sam se sam izborio. Ako me podrže članovi, borit ću se do kraja. I za svoju stranku čiji sam član pet godina, ali još važnije, za cijeli Split. Oni koji dijele i svađaju Split kako bi odmah nakon izbora mogli trgovati, ovog puta neće proći. Zdravi i veseli bili” – poručio je Franić putem Facebooka.Moja reakcija na članak je...
Vau
3
Haha
11
Hagić
2
Hmmm
4
Plač
2
Grrr
2
Molim?
4

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime