FOTOGALERIJA GOTOVO JE U potpunosti završena rekonstrukcija državne ceste kod zračne luke

Sada izgleda kako i priliči jednoj zračnoj luci... pogledajte!


Kako i priliči jednoj zračnoj luci kao što je i ova na Resniku koja je obnovljena i proširena prije godinu i pol dana, a koja je, ne računajući vrijeme pandemije, primala i preko 3 milijuna putnika godišnje, sada ima i rekonstruiranu pristupnu cestu koja je u potpunosti završena nakon sedam mjeseci rada, piše Portal grada Kaštela.


– Završeni su radovi na rekonstrukciji i dogradnji dijela državne ceste DC409 i ulice Put Divulja. Tehnički pregled obavljen je 22. prosinca i očekuje se izdavanje uporabne dozvole – potvrdili su iz Uprave Zračne luke navodeći što se sve izgradilo radovima koji su počeli sredinom svibnja prošle godine, kada je tvrtka Strabag preuzela poslove.

Državna cesta kod zračne luke rekonstruirana je u dužini od 800 metara, a uz rekonstrukciju kolnika dograđen je pješački pločnik sa zaštitnim pojasom za zelenilo na cijeloj duljini zahvata uz južni rub državne ceste te je postavljena i javna rasvjeta. Ujedno su rekonstruirani postojeći servisni ulaz zračne luke i raskrižje s prometnicom koja se pruža prema objektu agencije Eko Kaštelanski zaljev te je izgrađen četverokraki rotor na križanju s ulicom Put Divulja.

Radove na dionici navedene državne ceste financirale su Hrvatske ceste u vrijednosti 5.397.297 kuna bez PDV-a i manjim dijelom HEP za polaganje elektroenergetskog kabela u iznosu od 196.058 kuna bez PDV-a.

Usporedo s rekonstrukcijom državne ceste izvodili su se radovi u ulici Put Divulja, južno od rotora u dužini od 300 metara gdje je izvršeno proširenje i rekonstrukcija kolnika. Dograđen je pješački pločnik na cijeloj duljini zahvata na obje strane s javnom rasvjetom te je postavljena nova ograda s istočne strane u punoj dužini.

Kako navodi Portal grada Kaštela, time je dobivena primjerena prometnica s nogostupom koja je spojena s novim parkiralištem i autobusnim terminalom zračne luke. U ove radove utrošeno je malo manje od 2 milijuna kuna bez PDV-a koje je financirala Zračna luka Split temeljem Ugovora o izgradnji komunalne infrastrukture koji su sklopili s Gradom Kaštela.Kada će uslijediti rekonstrukcija ostalog dijela prometnice od Pantane do Škabrnjske u Štafiliću ne znamo, naime još uvijek nemamo informaciju od Hrvatskih cesta o početku tih radova, a u čijoj je ingerenciji navedena prometnica.

Moja reakcija na članak je...
Vau
14
Haha
1
Hagić
4
Hmmm
0
Plač
1
Grrr
1
Molim?
2Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime