Povodom Svjetskog dana zaštite životinja, članovi Foruma mladih SDP-a Split jutros su posjetili volontere iz udruge Sehaliah i tom prigodom uručili donaciju u obliku hrane i ostalih potrepština za napuštene pse pod njihovom skrbi.

– Ovim putem upozoravamo javnost da Split nema azil za zbrinjavanje napuštenih životinja, što je neprihvatljivo za drugi najveći grad u Hrvatskoj, dok se istovremeno nalaze azili (doduše, privatni) u Kaštel Sućurcu i „obliženjem“ Šibeniku.

Isto tako, neprihvatljivo nam je da sudbina napuštenih pasa i mačaka ovisi isključivo o dobroj volji pojedinaca, aktivista i udruga (kojima ovim putem iskazujemo jedno veliko HVALA) koje ih uz svoje, nekad i nadljudske, napore jednostavno ne uspiju sve spasiti i maknuti s ulice.

Ne želeći abolirati prethodne gradske vlasti, jer svaka od njih snosi djelić odgovornosti za (ne)brigu po pitanju ovog problema, apeliramo na gradonačelnika Andru Krstulovića Oparu da u proračunu za 2018. godinu nađe i novac za jedan gradski, javni azil koji će poštivati hrvatske zakone (u vidu zabrane ubijanja) i samim time pružiti priliku nesretnim životinjama da nađu novi dom, a brojnim obiteljima da udomljavanjem kućnog ljubimca donesu još malo radosti u svoj život. – poručili su iz Foruma mladih SDP-a.