Izvedba Forum kazalište studentica 2. godine diplomskog studija na Odsjeku za rani i predškolski odgoj održat će se u petak 7. prosinca s početkom u 20 sati u prizemlju Filozofskog fakulteta, Poljička cesta 35.

Izvedba je nastala u sklopu programa vježbi iz kolegija „Dramska pedagogija s praktikumom“ pod vodstvom mentorice, kazališne redateljice i pedagoginje Marice Grgurinović, a problematizira poteškoće iz svijeta rada odgajatelja.

O izvedbi:

„Teto, zaveži mi cipele.“ „Teto, on me prolio.“ „Teto, gdje su mi bojice?“ „Teto, kad ćemo …“
„Teto, ovo, teto, ono…“

“Zahtjevan i odgovoran posao odgajatelja naše djece u vrtićima često podrazumijevamo ne ulazeći previše u razmišljanje kako je biti u njihovim cipelama, sve dok god je naše dijete zbrinuto i sretno.

Ne pitamo se kako i s kojim preprekama te naše „tete“ svakog dana brinu o toj djeci te koliko truda, znanja i volje one ulažu i u sebe i u tu istu djecu kako bi odrasla u zrele i sretne ljude, često izvodeći prave majstorije. I ove naše „tete“ bile su dovoljno odvažne da se dodatno educiraju, te na prijedlog mentorice usudile ući u eksperiment forum kazališta pa će neke od njih po prvi put izaći na scenu u nekim svojim novim ulogama.

Forum kazalište je interaktivna igra između izvođača i publike u kojoj glumci, u ovom slučaju studentice, izlažu neke svoje probleme i traže pomoć publike u njihovom rješavanju. On je nepredvidljiv, zabavan i poučan. Kao što svaka igra i učenje jesu.Zato vas pozivamo da studentice ohrabrite i podržite u njihovom najnovijem scenskom nastupu svojim dolaskom, a sudjelovanjem u izvedbi i pomognete u rasplitanju nekih poteškoća iz svijeta rada odgajatelja”, rekli su nam s Odsjeka za rani i predškolski odgoj.

Ulaz je slobodan.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime