Najmanje dvadesetak pripadnika splitske Interventne policije u petak navečer je oko 21,30 sati izazvalo dosta pažnje prilikom intervencije na Splitu 3. Stigli su s nekoliko kombija i službenih policijskih vozila, parkirali u dijelu jednosmjerne Ulice Ruđera Boškovića te krenuli u raciju naoružani, s pancirkama i ostalom opremom. Kako doznajemo od očevidaca, upali su u popularni kafić koji se nalazi u pješačkoj zoni, kao u filmovima.

“Ruke u zrak”

– Svi ruke u zrak! – povikali su policajci, dok je u lokalu svirala glazba, a dio službenika interventne je ostao vani osiguravati područje. Potom su krenuli s kontrolom osobnih dokumenata te pretragom, koja je u konačnici rezultirala prekršajnim i kaznenim prijavama. Nakon nekih pola sata naime odveli su do “marice” ukupno četiri osobe, kod kojih su pronašli manje količine droge.

Iz splitske Policijske Uprave su nam potvrdili cijelu akciju.

– Četiri osobe zatečene su s drogom, te su privedene u službene prostorije, gdje je nad njima provedeno kriminalističko istraživanje.

Pretraga stana

Kod 30-godišnjakinje, 31-godišnjaka i 25-godišnjaka su pronađene manje količine droge (marihuane i ecstasyja), dok je kod 36-godišnjaka pronađeno 8 plastičnih vrećica s ukupno 6.35 grama kokaina i digitalna vaga za precizno mjerenje. Nadalje, pretragom koja je danas obavljena u stanu 36-godišnjaka na području Splita pronađeno je još 0.8 grama kokaina.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju protiv 30-godišnjakinje, 31-godišnjaka i 25-godišnjaka podneseni su optužni prijedlozi zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, dok je protiv 36-godišnjaka podnesena kaznena prijava zbog sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama – doznajemo od glasnogovornice Ane Čepić.


2 KOMENTARI

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime