Fijasko inicijative za zabranu pobačaja: “Razočaran sam koliko je malo onih koji se zalažu za zaštitu života”

"Treba nam 30 potpisa zastupnika kako bi zakon došao u proceduru Hrvatskog sabora"


Zekanović

Saborski zastupnik Hrvoje Zekanović prije tjedan dana pokrenuo je inicijativu za zabranu pobačaja, a kako je objavio danas na Facebooku, inicijativu je potpisalo samo 10 zastupnika. Da bi prijedlog Zakona ušao u proceduru sabora potrebno je najmanje 30 potpisa zastupnika, pa je vidno razočaran odlučio pozvati kolege da se potpišu.


Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

“Međunarodni dan života

Današnji dan je posvećen isticanju važnosti zaštite ljudskog života od začeća do prirodne smrti. Na ovaj prigodni datum još jednom ističem kako do kraja mjeseca zastupnici u Hrvatskom saboru imaju priliku podržati prijedlog Zakona o zaštiti života Hrvatskih suverenista.

Treba nam 30 potpisa zastupnika kako bi zakon došao u proceduru Hrvatskog sabora.

Do sad su potpisali:
Marijan Pavliček – Hrvatski suverenisti
Marko Mianović Litre – Hrvatski suverenisti
Željko Sačić- Hrvatski suverenisti
Hrvoje Zekanović – Hrvatski suverenisti
Zlatko Hasanbegović – Blok za Hrvatsku
Stjepo Bartulica – Domovinski Pokret
Zvonimir Troskot- Most
Nikola Grmoja – Most
Karolina Vidović Krišto – Nezavisna zastupnica
Milan Vrkljan – Nezavisni zastupnikNe očekujem da će netko iz lijevo-liberalnog bloka dati podršku ovakvom prijedlogu zakona, međutim moram priznati da sam razočaran koliko je malo onih koji se makar formalno deklarativno zalažu za zaštitu života, a ne žele ni prstom mrdnuti da se on zaštiti. Smatran da je najvažniji posao kršćanina u politici je izboriti se za zaštitu života od njegovog početka, začeća!

Smiješne izlike, kao na primjer da zakon nije dobar, a ne navodeći što ne valja, da je previše kratak, a u istovremeno kritičari predlažu zakone od dvije rečenice. Izlika: “sad su nam važniji lokalni izbori pa nam nije pragmatično ulaziti u svjetonazorske teme”, pokazuje stvaran karakter svih nepotpisnika.Svatko ima pravo potpisati i nepotpisati, a potpis na ovaj prijedlog zakona čak i ne znači da se slažeš sa sadržajem nego jedino da želiš da ovaj prijedlog dođe na raspravu u Hrvatski sabor.

Poštovani kolege, ZAŠTITIMO ŽIVOT!”, napisao je Zekanović.

Moja reakcija na članak je...
Vau
4
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
2
Grrr
2
Molim?
1

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime