38-godišnji Azerbejdžanac Farid Gayibov novi je predsjednik Europske gimnastičke federacije UEG-e. Većinom glasova, 28 od 50 mogućih, na Kongresu UEG-e u Splitu glavni tajnik Azarbejdžanske gimnastičke federacije  na čelnom mjestu krovnog europskog gimnastičkog udruženja naslijedit će Francuza Georgesa Gulzeca.

U obraćanju delegatima nakon proglašenja pobjednika Gayibov se zahvalio na ukazanom povjerenju ujedno čestitavši protukandidatu Slovencu Edvardu Kolaru na korektnoj kampanji.

-Bilo je tijesno i još uvijek ne mogu vjerovati da sam pobijedio. Još sam pod dojmom, ali nakon slavlja ćemo vrlo brzo početi raditi. One projekte koji su bili dobri, a nije ih bilo malo, ćemo nastaviti, a započet ćemo i s nekim novima. Otvorit ćemo se prema javnosti, prema medijima, a konačni cilj nam je da se što više ljudi počne baviti gimnastikom – poručio je Gayibov.

Dotaknuo se i domaćina Hrvatskog gimnastičkog saveza za kojeg je rekao kako je učinio i više nego što zahtijevaju strogi standardi UEG-e te je najavio intenziviranje suradnje s HGS-om.

-Prije ovog Kongresa poznavali smo Hrvatsku kao zemlju turizma i uspješnih sportaša, a sada je poznajemo kao zemlju koja je svoje turističke kapacitete uspješno spojila s organizacijom sportskih evenata. – kazao je.

Osim novog predsjednika na Kongresu se biralo troje potpredsjednika, te uz njih sedam članova Izvršnog odbora UEG-e. Birali su se i predsjednici i članovi Tehničkog odbora UEG-e za mušku i za žensku sportsku  gimnastiku, za ritmičku gimnastiku, za trampolin, za gimnastiku za sve, za akrobatsku gimnastiku, za aerobik gimnastiku, za team gym kao i za nadzorni odbor te za sud časti. Uspješna je bila i kandidatura 45-godišnjeg Maria Vukoje za člana Tehničkog odbora muške sportske gimnastike. Čakovčanin je dobio 100 postotnu podršku svih delegata te će odrađivati drugi četverogodišnji mandat u odboru, s time da ovog puta neće biti samo član već potpredsjednik.

-Izbor je dokaz mog rada u posljednje četiri godine. Dobre ideje koje su se pojavile u prošlom sazivu sigurno ćemo realizirati, a radit ću na dovođenju kampova u Hrvatsku, na razvijanju gimnastike u regiji te ćemo voditi računa o svim granama gimnastike – poručio je Vukoja.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0