EU sredstvima obnovit će se tri škole s područja Šibensko-kninske županije

Provođenjem mjera energetske obnove u navedenim školama ostvarit će se energetske uštede i smanjenje emisije CO2 preko 85 posto

Odobrena su tri projekta energetske obnove odgojno-obrazovnih ustanova s područja Šibensko-kninske županije aplicirana na natječaj Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja u veljači ove godine.


Projekte je pripremila Razvojna agencija Šibensko-kninske županije uz suradnju s ravnateljima škola, te Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a ujedno će sudjelovati i u njihovoj provedbi.

Projekt energetske obnove Osnovne škole Domovinske zahvalnosti Knin, ukupne vrijednosti 4.792.041,66 kuna obuhvaća zamjenu stolarije, povećanje toplinske zaštite vanjskog zida i stropa prema negrijanom prostoru (tavanu), zamjenu unutarnje rasvjete energetski učinkovitijom, te postavljanje sustava daljinskog očitanja potrošnje i kontrolnih mjerila energije i vode za dio zgrade (dilatacija “A”), dok su dilatacije “C” i “D” već obnovljene prijavom škole na prethodne natječaje.

Projekt vrijednosti 2.197.273,00 kn u Srednjoj školi Ivana Meštrovića u Drnišu obuhvaća zamjenu stolarije, obnovu fasade te rekonstrukciju krova, dok projekt Osnovne škole Kistanje u vrijednosti 3.618.111,77 kn obuhvaća obnovu fasade, zamjenu rasvjete energetski učinkovitijom, rekonstrukciju krova te postavljanje fotonaponske elektrane.

Provođenjem mjera energetske obnove u navedenim školama ostvarit će se energetske uštede i smanjenje emisije CO2 preko 85 posto.

Realizacijom ovih projekata ostvarit će se i značajne financijske uštede, doprinijet će očuvanju okoliša te kvalitetnijem provođenju nastavnih aktivnosti, a kako se sve tri škole nalaze na području posebne državne skrbi, doprinijet će i ravnomjernom razvoju Šibensko-kninske županije.
Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0