Vatreni su nakon četiri i pol godine zaigrali na Poljudu, a iz Splita će otići “bogatiji” za vrijedna tri boda protiv Mađarske. Tako su Vatreni na korak do plasmana na Europsko prvenstvo 2020. Susret 6. kola E skupine odigran je pred 33.000 gledatelja.

VEZANI SADRŽAJ:

Izbornik Zlatko Dalić dobio je ovacije punog Poljuda, a nakon utakmice nije krio zadovoljstvo.

– Najprije čestitke igračima na sjajnoj utakmici i velika tri boda, ali i navijačima. Mislim da se u povijesti Hrvatske nije igralo u ovakvom ambijentu. Ipak se može bez pirotehnike i ružnih povika. Split, Dalmacija, Hrvatska hvala na ovakvom ambijentu. Ovo je veličanstven događaj i ovo je za nas dokaz da samo zajedno možemo nešto napraviti, da nogomet čini čuda. Igrači su bili veličanstveni.

Trenera su upitali zašto je Perišić pucao penal lijevom nogom.– Kad smo jučer pričali o Poljudu i mojoj prošlosti rekao sam da je tu uvijek atmosfera sjajna. Ivan je pucao penal lijevom nogom. Htio je dati gol u Splitu, Luka mu je dao priliku, no gol nije dao. Je li to zbog lijeve noge, ne znam.

Kada ste riješili dilemu oko sastava, je li presudilo to da igraju momci s iskustvom?

– Rekao sam da sa stožerom napravim sve da pobijedimo. Neke se stvari znaju u reprezentaciji, nije situacija istovjetna kao u klubu. Mislim da je dobro da su Rebić i Rakitić odigrali, pogodili smo. Neki su svojom formom zaslužili da igraju, no reprezentacija je specifična.

Što napraviti da se u Cardiffu ne ponovi Azerbajdžan?

– Nije dobro da se utakmica igra u tri dana. Kako onda igrači neće imati ozljede? Pokušat ćemo ekipu malo drugačije posložiti, imamo šansu već u sljedećoj utakmici osigurati europsko prvenstvo.

Rezultat Slovačka – Wales Hrvatskoj ide na ruku…

– Ne znam koliko nam to olakšava, moramo doći do 15 bodova, što sam rekao u početku. Pobjeda u Cardiffu nam sigurno osigurava Europsko prvenstvo. Idemo na pobjedu u Cardiffu.

Hrvatska dolazi u Split svake 4 godine. Možemo li čuti od vas obećanje da to opet neće biti 4 godine?

– Nikom nije na ponos da Hrvatska nije bila tu. Što, kako, ja u to ne ulazim. Vidjeli smo i danas koliko Split i Dalmacija žele reprezentaciju. Hrvatska u Splitu, Hrvatska na Europskom prvenstvu. To su bila moja dva cilja. Jedan je ostvaren, drugi bi mogao biti već za nekoliko dana.

Čini se da je Petković postao novi jaki napadač.

– Hrvatska je dobila jednog kompletnog igrača u Petkoviću. Ako ovako nastavi raditi i u Dinamu, onda će biti velik igrač. Samo da ga ne prebaci. Bit će od velike koristi i Dinamu i reprezentaciji. Mislim da je Luka bolje slavio gol nego na Svjetskom prvenstvu. Puno mu je to značilo, a svima nam je bilo fenomenalno. Trebalo je ostati normalan uz ovakav ambijent.

Radili smo izmjene igrača, čuvali smo loptu kasnije, a time i rezultat. Šteta da nije pao još jedan gol, no mislim da smo ostavili snage i energije za Wales.

Je li u podsvijesti razmišljate prema naprijed i smatrate li da bi Hrvatska eventualno na EP mogla ostvariti uspjeh kao u Rusiji?

– Prvo treba doći do EP, a mislim da trebamo naći nekoliko mlađih igrača, ali i zadržati “senatore” da budu to. Ne bih htio išta preskakati, prvi je cilj plasirati se na Europsko prvenstvo. Ako se kvalificiramo imat ćemo 7 mjeseci za razvoj momčadi, vjerujem u ovaj tim.

Dalić je na kraju rekao da želi da se potraga održi do kraja i da se kapetan Dino vrati kući.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime