EMOTIVAN STATUS Sestra zatvorenog mladića: Koja je razlika između mog brata, ostalih momaka i Mamića?

Skandiranje državnoj tajnici za sport Janici Kostelić na trajektnoj liniji Split- Supetar, završilo je zatvorskom kaznom za petoricu od 12 mladića

Skandiranje državnoj tajnici za sport Janici Kostelić na trajektnoj liniji Split- Supetar u supetarskoj luci završilo je zatvorskom kaznom za sedmoricu od 12 mladića koji su sudjelovali u događaju koji je podijelio hrvatsku javnost. Jedni se zgražaju, drugi ih podržavaju.


Nakon što je Prekršajni sud u Splitu izrekao petodnevnu zatvorsku kaznu, na Facebooku se oglasila sestra jednog od privedenih mladića, te upozorila na nepravdu koja je pričinjena njenom brati i obitelji te postavila pitanje- je li ovo zaista demokratska država?

Njenu izjavu prenijela je Facebook grupa “Heroji, a ne huligani”, te istu prenosimo u cijelosti:

Moj brat ima 19 godina i nikad dosad nije bio kažnjavan niti je prekršio zakon. Od malih nogu je, kao i sva dica u Splitu, odgajan u “Hajdukovoj vjeri” te je i sam, od kad je prohodao, igrao nogomet i trenirao s dobrim uspjesima i medaljama. Između svega toga nije propustio ići na svaku utakmicu Hajduka i pratiti njihove uspjehe i poraze. Uz to je često igrao na malonogometnim turnirima, a ako ne bi mogao sudjelovati, onda bi barem bio u publici.

Tako je i prekjučer, 10. lipnja 2017., išao na Brač na malonogometni turnir u organizaciji Torcide koji je humanitarnog karaktera. Da se odmah zna, kao žena ne opravdavam ikakvo vrijeđanje. Ne opravdavam ni svog brata ni ostale, ali pitam se je li ovo zaista demokratska država? Zbog čega ja ili moji roditelji moramo tražiti zahtjev od Prekršajnog suda da bi nam dopustili doći u posjetu? Zbog malo pjevanja i skandiranja? Ne sjećam se da je gospodin Mamić bio zatvaran kad je, kako su mediji pisali, zvjerski napao i izvrijeđao ministra Željka Jovanovića.

Branio se sa slobode, zar ne? Kad je u medijima vrijeđao i vas novinare riječima “mučko đubre” i “jebote Joca Amsterdam”, je li bio zatvaran na 5 dana s mogućnošću pritvora od mjesec dana? Ne, nije. A zašto nije? To ja pitam gospođu predsjednicu, gospodina premijera i sve državne institucije. Koja je razlika između mog brata, ostalih momaka i Mamića?


[fb_pe url=”https://www.facebook.com/PodrskaHerojima/posts/476239749382689″ bottom=”30″]

  

 

 

 

 

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0