U boćarskoj dvorani u Sinju se od 10. srpnja do 14. srpnja igraju pojedinačna juniorska boćarska prvenstva i ekipni juniorski boćarski kup, koji je bio na raspredu odmah na otvaranju.

Tamo su osamnaestogodišnji Brane Botica i Jadran Grančić te šesnaestogodišnji Marin Vudrag uveli selekciju u finale protiv Istre, da bi u finalu protiv boćarskog kluba “Vargon“ iz Rijeke zablistala reprezentativka iz Komiže Ria Vojković i Matej Maleš u igri “Par klasično“.

Njihovu odličnu igru u pobjedu ekipe i veliko slavlje mladih boćara Dalmacije je u posljednjem odigravanju u sklopu discipline “Pojedinačno klasično“ pretvorio Luka Jozipović. On je u zahtjevnoj situaciji, kada je utakmica mogla otići u oba smjera, pogodio ključnu boću za pobjedu „sa zvukom sirene“.

Splitsko – dalmatinska županija već godinama nije organizirala ovako važno i opsežno boćarsko natjecanje za najmlađe. Boćarski sport u Dalmaciji proživljava pravu renesansu posljednjih godinu i pol dana. Određeni rezovi i važne odluke za rezultat imaju organizaciju velikih natjecanja, ali i odlične rezultate naših boćara.

U sastavu su još bili Andrija Blajić i dvanaestogodišnji Matija Jakir. Stručni stožer selekcije SDŽ djeluje u sastavu Ivo Topić, Božidar Budimir Bekan i Siniša Stipić, koji nam je nakon utakmice kazao:

– Ovo je nedvojbeno velika pobjeda mladih boćara županije, ali i svih vrijednih boćarskih djelatnika Dalmacije. Oni su redom volonteri. Rade s mladima i za boćanje, vjerujte, jako puno. Pobjedu posvećujemo njima. Što se završnog turnira tiče, Botica je odigrao van svih svojih mogućnosti unutar polufinala i ekipu proveo u finale. Ipak, išli smo na promjenu sastava i težište igre s njega prebacili na naše najiskusnije igrače Maleša, Jozipovića te uvijek konzistentnu Riu Vojković.

Preuzeli smo određeni rizik i pogodili. Ovo nam je svima motiv za dalje i pokazatelj da možemo još više i bolje u juniorskom, ali i u seniorskom uzrastu – kazao je Stipić.1 KOMENTAR

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime