DVIJE GODINE BEZ GLAZBENE LEGENDE Održan veličanstveni spektakl posvećen Oliveru s njegova posljednjeg počivališta

Pratite prijenos uživo


Na današnji dan prije 2 godine napustio nas je Oliver Dragojević, nakon što je izgubio bitku s teškom bolesti.


Ostavio je svoj trag u beskraju i napustio nas u 71. godini života, ali glazbena legenda Splita zapamćena je zauvijek.

Njegova je želja bila da ga pokopaju u Veloj Luci tako su se prije dvije godine tisuće Splićana oprostile od omiljenog pjevača te uz pjesmu i suze ispratili katamaran koji je isplovio s Oliverom.

Na prvu godišnjicu njegove smrti, 29. srpnja 2019. u Vela Luci održan je prvi koncert u sjećanje na starog morskog vuka pod imenom „Trag u beskraju“. Općina koja broji oko pet tisuća stanovnika, bila je prekrcana turistima, reporterima. Sudjelovale su razne televizijske kuće, o koncertu se govorilo i na radijskim postajama. Mještani bi rekli „Izbija je pravi šušur“, stvarno i jest.

Ove godine na koncertu „Trag u beskraju“ 29. srpnja, nastupaju brojni glazbenici.

Koncert će se održati na pijaci ispred crkve sv. Josipa (Vela Luka) s početkom u 21:30 sati. Ako niste u mogućnosti prisustvovati koncertu, Dalmacija danas donosi prijenos uživo popraćen tekstom i fotografijom.23:30 – Za kraj su na pozornicu stali svo troje pjevača i otpjevali “Galeb i ja”. Nastavljaju u istom laganom tonu s pjesmom “Moj lipi anđele”.

23:25 – Na playbacku puštena je Oliverova izvedba pjesme “Što to bješe ljubav”. Suze u očima ne skrivaju se…

23:20 – Na scenu je stupio ponovno Petar Dragojević sa himnom ljubavi “Cesaricom”.

23:15 – Vela Luka ga prati u istom “plesnom” ritmu, nitko ni ne pomišlja na odlazak kući. Nina Badrić se pridružuje u pjesmi “U ljubav vjere nemam”.

Bengalke, signalne rakete samo su dio ugođaja.

23:07 – Grašo svira pjesmu dok Luka započinje pjesmu “Moje prvo pijanstvo”. Nakon navedene pjesme Petar nastavlja u istom ritmu sa pjesmom “Nedostaješ mi ti” i “Bez tebe”.

22:50 – Da mogu birat radije bi piva na dan njegova rođenja, al to bi bilo 07. prosinca, a tada bi bilo ladno. Birali smo između dva datuma, ovo je meni osobno jako emotivan datum. Smistite se lipo i zapivajte. Uzeja san neke pisme koje su meni prirasle srcu, rekao je Petar Grašo i otvorio svoju dionicu pjesmom “Dobro jutro tugo”.

22:45 – Na pozornicu izlazi Petar Grašo s pjesmom “Nocturno”.

22:40 – Nina Badrić je svoj nastup završila sa pjesmom “Rekao si” koju je Vela Luka pozdravila gromoglasnim pljeskom koji je… odjekivao.

22:37 – “Malinkonija u duši, mladosti nima više”… tako nekako su išli stihovi, no večeras se ne poklapaju s viđenim. Mladost je tu, a starijih je na svakom kantunu i to rasplesanih.

“Skalinadu” s Ninom pjeva cijela Luka, a baklje se pale na brodovima.

22:32 – Socijalna distanca izgleda ovdje ne vrijedi. Kao što smo već naveli, ljudi su na brodovima, sjede uzduž velolučke rive. Pjesma koja se upravo završila zove se “Gdje to piše”, a izgleda da su to Velolučani shvatili u svakom smislu.

22:18 – Na pozornicu izlazi diva Nina Badrić s pjesmom “Dišperadun”

22:15 – Nakon brze “Nadaline” koja je raspjevala i rasplesala publiku, Bogdanović uz instrument koji dira u dušu publiku emotivno umiruje

22:10 – Na pozornicu izlaze Dupini uz pjesmu “Nadalina”, a Velolučani ih dočekuju uz pljesak

22:00 – Ima jedna pisma zove se “Trag u beskraju” koju je Oliver piva za moj prvi ples tako da san emotivno vezan za tu pismu – kazao je Petar Dragojević.

Ljudi, bilo stranci bilo mještani su izašli na brodske palube slušajući evergreen baš kao one večeri kada su pozdravljali Olivera na njegovom zadnjem ispraćaju. Tada plač i suze, sada pjesma i osmijesi na licima slušalaca

21:45 – S velikom emocijom, Petar govori – Iduću pismu san dobija al’ mi je Oliver reka da će mi bit teška i da će je on probat. Fala Bogu da je tako bilo. Pjesma se zove “Tko sam ja da ti sudim”.

21:40 – Koncert je počeo pjesmom “Kad mi dođeš ti”, a izvodi je Oliverov nećak, Petar Dragojević.

21:30 – Sve je spremno za veličanstveni koncert, i publika i izvođači. Vela Luka je puna.

 

 

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime