DVI TRI RIČI Splitski logoped Dragan Lisica otkrio nam je koje je sve poremećaje ispravljao

[VIDEO] Otkrio nam je brojne zanimljive informacije. Pogledajte


Treba li dijete odvesti logopedu jedna je od najčešćih roditeljskih nedoumica uz onu, kada treba odvesti dijete logopedu. Onda slijedi situacija u kojoj zbog deficita ovog zanimanja na tržištu roditelji “upadaju” u klopku trome birokracije i termin za dijete dobiju kasno, nekada i prekasno. Iz tog je razloga potrebno reagirati na vrijeme. Kada je pravo vrijeme za prvi posjet logopedu pitali smo profesora savjetnika logopeda Dragana Lisicu koji je u trenutku početka svoje karijere bio prvi splitski logoped te jedan od tri logopeda u Republici Hrvatskoj.

U pokušaju da osvijeste važnost logopedije i djeluju na vidljivost tog zanimanja prof. Lisica je s dvadesetak logopeda sastavio Logopedski vodič Splitsko-dalmatinske županije koji je namijenjen korisnicima logopedskih usluga u našoj županiji, a osobito roditelja djece s govorno-jezičnim poremećajima. Ovaj vodič opisuje najučestalije poremećaje uz sukus korisnih informacija članova stručnih timova predškolski ustanova i osnovnih škola. Odgovarajući na pitanja tko su logopedi, koji poremećaji se javljaju u kojoj dobi, ali i opisujući poremećaje iz spektra autizma, govornog ritma i tempa, računanja te čitanja, Logopedski vodič donosi adresar ustanova u županiji koje mogu pomoći prevenirati, ali i liječiti neki od poremećaja iz domene logopedije.

Koje probleme/poremećaje je najčešće ispravljao, a uvjetovani su prekomjernom konzumacijom sadržaja s ekrana te do koje dobne granice se tolerira nepravilno izgovaranje glasa R uz još niz važnih pitanja i zanimljivosti iz logopedije u praksi pogledajte u novom videu Dvi tri riči s profesorom Draganom Lisicom.

Moja reakcija na članak je...
Vau
14
Haha
0
Hagić
4
Hmmm
2
Plač
0
Grrr
2
Molim?
21 KOMENTAR

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime