DVI-TRI RIČI Jan de Jong: Tko je Nizozemac sa splitskom adresom koji je Plenkovića “natjerao” da promijeni dva zakona?

Poznati poduzetnik s obitelji živi u okolici Splita, a ima sve ambicioznije poslovne ideje

U Republici Hrvatskoj najučestalija žalopojka koju čujemo vezano za tromu birokraciju je: “nedostaje Vam jedan papir”, ali naš današnji sugovornik iako je Nizozemac koji već dugi niz godina živi u okolici Splita nikada nije imao spomenuti problem. To je samo jedna crtica iz njegovog života koja nas intrigira.


Jan de Jong otac je četvero djece i poduzetnik koji je u vlasništvu velike tvrtke u Zagrebu  i čiji je život do prije pandemije bio uvelike vezan za poslovna putovanja, a kako balansira privatni i poslovni život samo je jedno od pitanja koja smo mu postavili.

Ono što je posebno intrigantno je da je Jan de Jong otvorenim pismom premijeru Plenkoviću zakotrljao jednu sjajnu poslovnu priču koja otvara mogućnost cjelogodišnjeg turizma u Lijepoj našoj, naime Jan je tim pismom utjecao na promjenu čak 2 zakona i omogućio uvođenje viza za digitalne nomade.

Benefite tog noviteta Jan vidi upravo u činjenici da ljudi na koje se ova viza odnosi nisu vezani lokacijom za svoj posao pa zašto ne bi radili upravo iz Hrvatske.

Obzirom da je otvorenim pismom utjecao na politiku pitali smo ga ima li političkih ambicija, a što je odgovorio pogledajte u novom videu Dvi-tri riči.


Moja reakcija na članak je...
Vau
12
Haha
3
Hagić
1
Hmmm
1
Plač
0
Grrr
1
Molim?
1

1 KOMENTAR

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime