Temeljem natječaja iz Programa ruralnog razvoja, za financiranje izgradnje, rekonstrukcije i opremanja dječjih vrtića u ruralnim područjima, u Zagrebu je u petak uz nazočnost premijera Andreja Plenkovića potpisano 113 ugovora ukupno vrijednih 612 milijuna kuna.

Ugovore su s ravnateljicom Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Matildom Copić potpisali osnivači dječjih vrtića, predstavnici jedinica lokalne i regionalne samouprave te ravnatelji. Ovim se omogućava da se već unutar idućih godinu dana izgrade, dograde i obnove vrtići u naseljima manjima od pet tisuća stanovnika.

Potpisivanjem Ugovora može se pohvaliti općina Dugopolje, koja je dobila 7.400.000 kuna za izgradnju novog vrtića.

– Iznimno sam sretan što je tim općine Dugopolje uspješno prijavio još jedan projekt, pogotovo ovaj koji je od iznimne važnosti za naše mještane. Novi vrtić bit će izgrađen sukladno svim novim standardima, imati će 10 soba uključujući jaslice, te će zadovoljavati potrebe naše općine za dugi niz godina.

Stari vrtić ćemo ustupiti osnovnoj školi Dugopolje čime će se steći uvjeti da se cijela nastava odvija u jutarnjoj smjeni. To nadalje znači bar još 20 novih termina za naše sportske klubove u školskoj dvorani. I sve ovo ćemo izgraditi novcem iz europskih fondova minimalno opterećujući proračun općine. Ovo je smjer koji i dalje želimo zadržati. U proračunu za 2019. imamo planirano gotovo 20 milijuna kuna iz eu fondova, a da je to izvedivo već smo pokazali jer samo reciklažno dvorište i vrtić vrijede 11 milijuna fondovskih kuna.

Nastavljamo hrabro i optimistično u novu 2019., rekao je Perica Bosančić, načelnik općine Dugogopolje.

Dodajmo da će se novi vrtić graditi na općinskoj parceli koja se nalazi južno od Hotela Sveta Katarina. Osim 10 grupa i jaslica, vrtić će imati će sportsku dvoranu od 130 kvadrata, kuhinju, praonicu te urede za zaposlene.

 Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime