Država dodijelila novčanu pomoć glazbenicima, neki dobili i po 425 tisuća kuna

HGU navodi da je prijave obrađivala stručna komisija strukovne glazbene udruge u suradnji i konzultacijama s predstavnicima Udruge managera i organizatora


Petar Grašo, Gibonni, Prljavo kazalište, Parni valjak i Tony Cetinski dobili su najveće novčane potpore u sklopu natječaja pod nazivom Jer svirati se mora za realizaciju glazbenih programa koje planiraju održati od veljače do lipnja ove godine


Ministarstvo kulture i medija osiguralo je potpore u ukupnom iznosu od 5.226.000,00 kuna u sklopu natječaja u suradnji s Hrvatskom glazbenom unijom. Kako je navedeno na službenoj internetskoj stranici HGU-a, zaprimljeno je ukupno 259 prijava, a odobrene su 92 prijave za 166 koncerata.

Najveće potpore u iznosu od 300 tisuća kuna dobili su Prljavo kazalište, Gibonni, Tony Cetinski i Petar Grašo za koncerte u pulskoj Areni koji se trebaju održati u svibnju i lipnju 2021. te Parni valjak za koncert u Areni Zagreb u svibnju 2021, piše Index.

Prljavci su dobili dodatnih 125 tisuća kuna za organizaciju koncerta na Trgu pet bunara u Zadru planiranog za svibanj ili lipanj, a Grašo 125 tisuća kuna za koncert u Zadru u istom razdoblju, kao i Gibonni za koncerte u Osijeku, Dubrovniku i Solinu.

S obzirom na to da im je dodijeljeno ukupno po 425 tisuća kuna svakom, Grašo, Gibonni i Prljavo kazalište su tako dobili najviše novca u ovom natječaju.

150 tisuća kuna za koncerte u Spaladium Areni u Splitu planirane za veljaču 2021. dobio je Marko Perković Thompson.Po 100 tisuća kuna dobili su Hladno pivo, Darko Rundek & Ekipa, Bare & Majke, Josipa Lisac, Urban&4&Gelo&Gudači, Tomislav Bralić i klapa Intrade, Let 3,  Massimo i 4 Tenora.

Iznos od 80 tisuća kuna stiže dvodnevnom festivalu Antivalentinovo u veljači (sviraju Psihomodopop i Let 3), Nini Badrić, Miji Dimšić i Marku Tolji, svima za koncerte na ljetnoj pozornici u Opatiji.

70 tisuća kuna dobit će FIBRA Festival Split i Damir Kedžo. Dodatnih 50 tisuća kuna dobit će Nina Badrić za koncert u Solinu, isti iznos za Solin će dobiti i Damir Urban te grupa Silente,  Amira Medunjanin, Pipschips&Videoclips, Brkovi, Massimo i još jednom Mia Dimšić.

Potrebno je naglasiti da su se neki izvođači našli više puta na ovoj listi jer su dobivali različite novčane poticaje za različite projekte, a neki će potpore koje su dobili utrošiti na više nastupa. Kompletna lista svih izvođača i programa s iznosima dodijeljenih sredstava mogu se naći na web stranici Ministarstva.

HGU navodi da je prijave obrađivala stručna komisija strukovne glazbene udruge u suradnji i konzultacijama s predstavnicima Udruge managera i organizatora.

“Zbog velikog broja interesantnih i relevantnih prijedloga, Stručna komisija je bila prinuđena dodjeljivati iznose niže od zatraženih ili smanjivati broj koncerata u odobrenim projektima”, javljaju iz HGU-a.

Moja reakcija na članak je...
Vau
3
Haha
2
Hagić
0
Hmmm
4
Plač
6
Grrr
54
Molim?
14

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime