Drugi koncert 11. MAGsezone 2020/2021: nastupa mladi i ambiciozni ENDeM kvartet saksofona

U petak 11. prosinca 2020. godine nastavlja se 11. MAGsezona 2020/2021


Koncertom ENDeM kvartet saksofona, u petak 11. prosinca 2020. godine nastavlja se 11. MAGsezona 2020/2021 u organizaciji Udruge mladih akademskih glazbenika i Prokulture – Opservatorija kulturnih politika – Split.


ENDeM kvartet čine Marko Gerbus (sopran saksofon), Deni Pjanić (alt saksofon), Nereo Arbula (tenor saksofon), i Erna Čizmić Rebić (bariton saksofon). Kvartet je osnovan 2015. godine te redovito nastupa na festivalima diljem Hrvatske i osvaja brojne nagrade od kojih se ističe prva nagrada i titula laureata na međunarodnom natjecanju Davorin Jenko u Beogradu 2018. godine.

Na koncertu koji započinje u 19:00 sati u Kući jezika i kulture Peristil powered by OTP, publika će uživati u djelima G. Rossinija, F. i M. Jeanjeana, G. Lagoa, J. Petitia i D. Pjanića.

Navedeni koncert je uvod u buduću zajedničku suradnju ovih dviju udruga za 2021. godinu u nastavku održavanja koncerata klasične glazbe u okviru Prokulturinog ciklusa “Umjetnost bez granica” koji je započeo još 2009. godine.
Pokrovitelj MAGsezone je Grad Split, a ulaz na koncert je slobodan.– Pridržavajući se svih mjera preporuka Nacionalnog stožera, prilikom dolaska u Splitsku kuću jezika i kulture – Peristil molimo sve posjetitelje da na koncert donesu zaštitne maske te da se drže propisane fizičke distance.

Zbog ograničenog broja sjedala, koncert će se prenositi online, a publika će imati priliku iz udobnosti vlastitih domova uživati u zvukovima saksofona. Za upit o slobodnim mjestima, molim kontaktirati na mail: magsezona@gmail.com – poručili su iz udruge mladih akademskih glazbenika.

Live prijenos koncerta moći ćete pratiti ovdje.

Program:

G. Rossini: Rossini… per quattro (arr. G. di Bacco)

F. i M. Jeanjean: Quatuor pour Saxophones
I. Gaieté villageoise
II. Doux paysage
III. Papillons
IV. Concert sur la place
G. Lago: Ciudades
Sarajevo

D. Pjanić: Fragmenti zavičaja

J. Petit: 10 variations gondolantes

Moja reakcija na članak je...
Vau
1
Haha
0
Hagić
3
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime