DRASTIČNE KORONA MJERE U SUSJEDSTVU? Epidemiolog: “Puknut ćemo k’o zvečka”

"Virus je svuda oko nas", upozorio je

Srpski epidemiolog i član Kriznog stožera te države, Predrag Kon je na Radioteleviziji Srbije jutros uputio dramatičnu poruku tamošnjoj javnosti i vlastima. Rekao je da je medicinski dio Kriznog stožera tražio daleko oštrije mjere, da “sve bude zatvoreno osim prehrane, ljekarni i pumpi, da bi se shvatila situacija, ne samo radi shvaćanja veći radi toga da se prekine lanac transmisije”.


Istaknuo je da izvanredno stanje nema alternativu.

Kazao je da medicinski dio Kriznog stožera shvaća da je uvođenje potpunog zatvaranja ekonomski udar, no da cijelo društvo mora preuzeti odgovornost.

“To moramo otvoreno i javno da kažemo. Prijedlog je da se moraju zabraniti nezaštićeni kontakti inače ćemo puknuti k’o zvečka i tek tada će biti jasno šta to znači kad pukne zdravstveni sistem”, rekao je epidemiolog Kon. Kazao je i da je zbog iscrpljenosti zdravstvenih djelatnika koji rade i sa zaraženim pacijentima i na cijepljenju, ugrožen program cijepljenja u toj zemlji.

Istaknuo je da ne mogu liječnici odlučiti o izvanrednom stanju no njegovo je upozorenje jasno: “Mi smo predočili što je neophodno, ova situacija nije naivna”.

“Postoji mali postotak ljudi koji ugrožava sve ostale i u takvoj situaciji se čovjek osjeća frustrirano jer ni inspekcije koje se satiru na terenu ne mogu to da postignu, ne može svaki čovjek imati svog policajca, mora imati nešto u svijesti. Ako se ne razumije da je ovo smrtna bolest… Virus je svuda oko nas, nitko ne razumije kad se kaže da je virus u cirkulaciji”, kazao je Kon za RTS i dodao da je u Srbiji dokazana prisutnost britanskog soja virusa.Inače, predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić, koji je u posjetu Sarajevu, kamo je donio i 500 doza cjepiva, komentirao je da po njegovom mišljenju Srbija nije blizu izvanrednog stanja. Priznao je da se građani ponašaju neodgovorno, ali da su “ovakve situacije već svi siti”.

Dodao je i da će zamoliti vladu da se izgradi još jedna covid-bolnica u okolini Novog Sada, prenosi RTL ovu vijest od srpskih medija.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
2
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
4
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime