Na području Međugorja u nedjelju u poslijepodnevnim satima odvijala se dramatična akcija spašavanja sredovječne Poljakinje, koja je u BiH stigla dva dana ranije, gdje je bila u “Majčinom selu”, piše Avaz.

Poljakinja je pod nejasnim okolnostima odlutala u međugorska bespuća, pustoš popriličnu obraslu dračom i grmljem i gdje su je sasvim slučajno otkrili lovci. Prizor koji su zatekli prilično ih je uznemirio, jer je žena na koju su nabasali bila gola i izgrebana po cijelom tijelu.

Odmah su pozvali policiju u Čitluku, koja je alarmirala pripadnike GSS-a u BiH, čiji su se čitlučki spasioci brzo organizirali i započeli akciju. Sedam spašavatelja s dva vozila se zaputilo put Vionice, gdje je žena locirana. Pružala im je svojevrstan otpor i nerazumljivo spominjala Gospu.

Na sreću, uspjeli su je privoljeti na to da je izvuku s tog nepristupačnog terena, nakon čega su je transportirali do ekipe Hitne pomoći Čitluk, koja ih je čekala na cesti.

– Poziv smo dobili u 14.50 sati, a akcija je, uprkos nesvakidašnjim okolnostima i odlučnoj saradnji interventnih službi u Čitluku, okončana u 16 sati. Spasiocima, s Nikolom Pekićem na čelu, nije bilo jednostavno tu akciju izvesti zbog stanja u kojem je bila žena. Raduje činjenica da nas je odmah pozvala policija i da nas zapravo pojedine državne institucije počinju uvažavati – kazao Zdenko Marić, voditelj GSS-a u BiH za Avaz.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime